Хасково

Кадир Исов се срещна с екип на Норвежката програма за сътрудничество

СрещаВарианти за финансиране на проекти, свързани с уязвими групи – социалнослаби, сираци, инвалиди и роми бе една от важните теми, обсъдени днес в Областна администрация Хасково на провела се среща между губернатора Кадир Исов и екип на Норвежката програма за сътрудничество.

Като пример Исов даде проблемът с довършването на блокчетата за социално слаби до ВиК-Хасково Атле Солесен, ръководител на екипа, пое ангажимент конкретният въпрос да бъде обсъден в най-скоро време. „Основен приоритет на програмата ни е работата със социално слабите и ромите, така че може да разчитате на финансиране на такива начинания“, каза Солесен. Освен това европейското финансиране може да бъде надградено със средства от норвежките фондове, уточни той.

Исов постави въпроса и за финансиране на начинания, свързани с опазване на околната среда. Солесен информира, че това направление има два основни приоритета, по които може успешно да си партнира с област Хасково – справяне с климатичните промени и енергийна ефективност. „Особено се надяваме на помощ от ваша страна при начинания, които не могат да бъдат подкрепени от други програми“, каза областният управител.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.06.2014 18:38 18:38

ЕВРОПЕЕЦ И БАЙ ГАНЯ

Back to top button