Хасково

„Рилски“ вече напълни шестте си паралелки с първолаци

Тонка ЧенгеловаХасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ вече напълни и шестте си паралелки с първолаци за новата учебна година, съобщи за Hаskovo.info директорът Тонка Ченгелова.

Записванията за първи клас тук приключват, като във всеки клас ще има по 24 деца. Пълни са и двете подготвителни групи за 5- и 6-годишни в най-голямото основно училище.

Както Haskovo.info писа в другото голямо ОУ „Христо Смирненски“ също запълниха петте си паралелки за първокласници далеч преди 15 септември.

Междувременно днес стана ясно, че размерът на еднократната помощ за първокласници остава 250 лв. Право на парите имат семействата, чиито деца за първи път постъпват в училище. Доходът на член от семейството трябва да е по-нисък или равен на 350 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

13 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
25.06.2014 18:14 18:14

Г-жо Ченгелова, къде ще ги сложите тези 6 първи класа – може би на главата си. Или ще набутате по-големи ученици в мазето. Сменяте всяка година стаите на класовете. Каквото родителите купят през годината за стаята, реално се губи другата година. То бива пари ва калпак, ама толкова да ламтите!

гост
гост
26.06.2014 11:24 11:24

Факт е, че училището е с най-много ученици.
Факт е, че учителите са професионалисти.
факт е, че резултатите са много добри.
Факт е, че едни и същи хора пишат едно и също.
Направете си извода. Не можеш да отречеш фактите с
това, че не харесваш някого.

Защо
Защо
26.06.2014 10:53 10:53

Защо пишете глупости бе, хора? Значи, ако се оплакваш от учителите или системата – трябва да си кретен, който само пие кафе и пуши цигари по заведенията! Нали знаете поговорката – няма дим огън! Колко са тук позитивните мнения за училището и колко отрицателните? Направете си сами равносметката?

Bre
Bre
26.06.2014 10:50 10:50

Вие дето хвалите учителите, сигурно децата ви са от фаворитите на госпожите! Ама не всички родители сме с големи финансови възможности или да работим нещо, което да услужва на училището! Не може една госпожа да се изтъпани на родителска среща и да ни се кара, че нищо не правим за децата си. Всеки родител полага грижи за детето си. И не всеки родител има висше образование. Ама това не ни прави второ качество хора. Ако усилията ни не са достатъчни, то има по-културен начин да ни каже. Не само учителската работа и тежка. И другите работим, и другите хора се прибираме изцедени! Не сме виновни, че нямаме сили за по две съчинения на седмица, за материали материали за четене и за писане на домашни до късно вечерта, че дори и в събота и неделя! Всеки човек има човешки лимит! Госпожите да си вършат работата! А когато ние си я свършим добре с нашите деца и с ученето – очакваме една добра дума!!!!!!!!!!!!

родител
родител
26.06.2014 8:50 8:50

Най-доброто училище в Хасково! Прекрасни учители, хубави деца! Това училище не е за родители, които само искат всичко от учителите , а те по-цял ден са с цигарите в уста и по кафетата! Имам две деца и досега не съм чул госпожата да иска пари и подаръци! Това , което го пишат са злобни родители с ниска култура и без образование! Училище с авторитет и с най-много деца! Браво родители- направили сте най-добрия избор! Аз моя съм го направил и съм многоооо доволен!

mnenie
mnenie
26.06.2014 1:03 1:03

Това е най-доброто начално училище в Хасково. Каквито и глупости да пишете пред фактите никой не може да спори. В нито едно друго училище няма 6 паралелки 1 клас, половината деца след 4 клас на ПМГ са от Иван Рилски. Колектива е много сплотен и разбран, така че няма смисъл от Вашите коментари.

123
123
25.06.2014 21:44 21:44

Каквото и да пишете, това е едно от най-добрите училища. Със злоба и завист не можете да промените нищо. Успех на учителите!

мнение
мнение
25.06.2014 21:37 21:37

Госпожите наистина си избират подаръците! Не само, че предварително ги питат какво искат, ами и претенции имат и скъпи неща харесват! Поне да полагаха толкова усилия към всички деца, а не само определени фаворити, колкото струват подаръците им.

разочарован
разочарован
25.06.2014 21:35 21:35

Наложи ми се да преместя детето си от училище Иван Рилски, точно заради тези неща! Госпожите работят по мнение! В последствие подразбрах, че е „бивало“ освен общите подаръци от класа да давам отделно и други, и да се ангажирам с услуги за това и онова на госпожите иначе излиза, че детето ми не от активните. А като не е от тях – и оценките не мърдат от определения праг 4.00. Каквито и усилия да полагаме заедно – няма резултат. Не съм от родителите, които очакват всичко да се научи и напише в училище. Участвам във всичко, което моето дете има като задължения и отговорности. Полагам усилия да му осигуря всичко, да я възпитам да бъде учтива и дисциплинирана в училище. Но нищо от това не помогна и не можахме да угодим на госпожите! Това училище само славата му е голяма. Било е нещо в миналото. Сега запада!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haskovliila
haskovliila
25.06.2014 19:29 19:29

ooozabravih da vi kaja 4e sabirat pari4ki za materiali na desata i za vseki praznik koleda,nova godina,osmi mart,kraq na godinata se kopyvat ogromni podarasi 6tekaje6 4e sa 12 klasnisi i sa s pretensii te si izbirat podarasite delqt desata,ybijdat gi darpat gi nqma edna svqsna gospoja na koqto moje da raz4ita6 da nay4i ne6to deteto te dori i doma6nite ne pi6at tam .

haskovliila
haskovliila
25.06.2014 19:21 19:21

mnogo pravilno 4e deteto vi 6te bade othvarleno ,ybijdano i tormozeno kakvi sa tezi y4iteli 4e nikoi nemoje da gi nakaje .V tova y4ili6te siganite i tyrsite i ponasite sa na po4it i yvajenie a na6ite balgarski desa gi tap4at i ynijavat qvno za6toto nie ne davame pari na y4itelkire sigyrno e zatova za6toto zaplatite im sa 200lv i ymirat ot glad
a kak vaspitavat desata nee istina kre6tqt kato lydi ne zapisvaite desata si v tova smotano y4ili6te

Родители
Родители
25.06.2014 18:18 18:18

Уважаеми родители на първокласници! С какъв акъл си записвате децата в това училище. Не разбрахте ли, че в това училище госпожите за нищо пръста си не мърдат. Всичко що не довършат от уроците трябва родителите да довършват. Пък парите дето текат за помагала и подаръци – никак не са малко! И проектите, от които госпожите заработват допълнително, пак родителите ги изкарват на гърба си – направете това, направете оново и няма как да откажете, че детето ви ще бъде отритнато.

друг факт
друг факт
26.06.2014 20:43 20:43

Факт е, че учениците започват да се местят от Рилски в други училища.
Факт е че резултатите НЕ СА ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ, ПО ЛОШИ СА ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА!
Факт е, че госпожите работят по мнение!
Факт е, че базата на училището е много зле!
Факт е, че училището почива на стара слава!
Факт е, че в това училище нямат никаква организация, освен когато става въпрос за пари!
Прост експеримент ще го докаже – ако от всеки клас честно се посочат децата, с които госпожите „работят“ ще се окаже, че родите*ите им не са случайни – или на държавни служби, или заемат важни постове или са депутатски или общински чеда или имат отлично финансово състояние. Вие си направете извода!

Back to top button