Регион

Димитровградчанин има нужда от помощ

ЗовДимитровградчанката Велислава Желязкова моли за помощ всички хора с добри сърца за набирането на средства за операция на мъжа, с когото живее на семейни начала.

Жената разпространи отворено писмо, адресирано и до кмета Иво Димов, общинския съвет, бизнеса и граждани.

В него тя казва, че в началото на тази година, здравословното състояние на мъжа й се е влошило и след поредица от изследвания му била поставена диагноза „Малкомозъчна артериовенозна малформация/вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“.

„Трябваше за кратко време да се събере сума от 15 000 лв. и ДДС към нея – 3000 лв. за извършване на спешна операция, която да спре развитието и да подобри състоянието му, в противен случай има значителен риск от кръвоизлив в мозъка. Стресът, който изживяхме беше голям, защото събирането на тази сума беше трудно и бавно, а не разполагахме с достатъчно време да реагираме. До този момент все още имаме непогасен дългосрочен кредит, което затрудняваше още повече процеса на събирането на сумата“, споделя Велислава.

През февруари, с помощта на близки приятели семейството успяло да събере сумата и мъжът да постъпи незабавно във Военномедицинска болница, където на 7 февруари била направена първата интервенция. Здравословното му състояние  значително се подобрило.

На 19 юни било потвърдено, че димитровградчанинът има нужда от втора емболизация на артериовенозна малформация (AVM). Във времето от февруари до сега здравната каса е върнала 8000 лв., но за събирането на пълната сума са нужни още 10 000 лв. Сума, непосилна за семейството.

Открита е дарителска сметка: Илиян Бойков Танев, BG85RZBB91551004817177, „Райфайзен банк“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майка
майка
27.06.2014 21:29 21:29

Хората да се обърнат за съдействие към Инициативата „Спаси, дари на…“- http://www.save-darina.org/ за да стане по-бързо! Успех!

X
X
27.06.2014 23:40 23:40

Sumata e Ok, ama i DDS kam neya… Zahto iazobshto plashtame zravni osigurovki? Za kakvo?

Back to top button