Хасково

Съдът върна окончателно Панайотов за шеф на РИО

ИлюстрацияИван Панайотов се връща като началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО)-Хасково.

Това стана след днешното решение на 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС), което потвърждава по-ранното на 3-членния. ВАС отменя заповедта на министъра на образованието от 26 юни 2013 г. за прекратяване служебните правоотношения с Панайотов. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Сега Панайотов трябва да се върне като началник на РИО в 14-дневен срок.

„От самото начало смятам отстраняването ми като несправедливо и сега съм удовлетворен. Сега първо трябва да прекратя договора си с ФСГ „Атанас Буров“, където съм помощник директор“, заяви за Haskovo.info Панайотов.

„Няма какво да коментирам. Мен съда ме възстановяваше 5 пъти“, бе лаконична настоящата шефка на РИО Мариела Златева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

49 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тити
тити
05.07.2014 11:14 11:14

Защо за статия със същата тематика в Хасково НЕТ има три пъти по-малко коментари, отколкото във вашия сайт- много просто- защото всички коментари срещу Панайотов се изтриват – готвим се да се представим достойно пред Новата власт

Наблюдаващ
Наблюдаващ
01.07.2014 13:26 13:26

Като се замисли човек, че коментарите са писани предимно от учители, му става тъжно. Редно е поне с примитивния език да се внимава, защото будната общественост чете и се информира за всичко. Не я разочаровайте, защото тя също е съдник. Дали можете да напишете нещо добро за някого, ако той не ви е личен приятел или скъп роднина. Когато напоително и твърде субективно обсъждате Златева и Панайотов и ги обвинявате във всички грехове, за които се сетите, забравяте най-важното. Училищата съществуват заради децата, а процесите на редуциране са свързани с демографските проблеми в страната. Ако имате добри идеи за промяна на нещата, можете да се опитате да ги реализирате. Дейният човек не бездейства, особено педагога. Безсилието ражда озлобление, което не е градивно. Бъдете мислещи, когато гласувате на избори, защото образованието е последователна политика в името на днес, утре и в бъдеще. Не освобождавайте себе си от всички земни грехове, като ги приписвате на удобните други, които се опитват да бъдат полезни с конкретни действия тук и сега. Добрите учители са нужни на децата ни. Бъдете такива. Съдебните неразбории са тест и за нас самите, защото желанието за подобряването на живота е всекидневен стремеж за осмислена справедливост с поглед напред. Нали всички имаме деца и ги обичаме. Поздрав!

Анонимен
Анонимен
01.07.2014 13:24 13:24

zasto ne si pi6ete imenata,be tezi,deto go 4akate panaiotov,4e da znae 4oveka nakogo ustata mu e otvorena,ili ste si potraete za po-sigurno.

Калинка Малинка
Калинка Малинка
01.07.2014 12:52 12:52

Ами сега Мариелче какво ще правиш?????
Назначи всичките си некадърни приятелки като директори и зам.директори по училищата.Сега и те може да останат без работа…….

Lozeva
Lozeva
01.07.2014 12:43 12:43

Панайотов отдавна се е откъснал от училище, да вземе да влезе в час и да преподава малко, както Златева преподаваше о постигаше резултати. А иначе като началник съсипа образованието в областта с бездействието си и подмолните си мижави назначения, като това на цанко – неграмотния директор, пияница и женкар, селянин, който взема тлъсти подкупи от новоназначени учителки и дели с панайотов.

учител
учител
01.07.2014 12:00 12:00

Колеги от СОУ“В.Левски“, пожелавам Ви в най-скоро време да си „получите“ старата директорка, дето е превърнала сградата в разсадник и си полива градината с училищните пожарникарски маркучи. Нека учениците Ви да бягат в други училища, нека в часовете да няма дисциплина, нека да закъснявате за час и самите Вие! Да живее АНАРХИЯТА!
И накрая – каквото повикало, такова се обадило!

mimoza
mimoza
01.07.2014 11:54 11:54

Много се активирахте,драскачите!!!
Съдът го върнал………..,та нали Златева я връща 4-5 пъти…..какво подскачате!!!
Горката му женица на Панайотов и тя ли скача от радост,любовницата му трябва да е по-радостна,щото
нещата ще са по-лесни сега,друго си е като служебен ангажимент да минава всичко……..
Златева такава,онакава,ами що не проследите професионалните биографии на двамата,пък тогава да цирикате колко е велик Панайотов!!!
Защото за някои е много по-добре началника да няма понятие от нищо,нали!!!

uchiteli
uchiteli
01.07.2014 11:33 11:33

Златева си е на мястото. Панайотов да спре да се прави на велик.Светът не се върти около него. А подмазвачите
да не се надяват, че те ще станат директори с връщането на господина, ако изобщо го възстановят.

456
456
01.07.2014 10:47 10:47

ЗЛАТЕВА СЪБИРАЙ СИ БАГАЖА И ДИМ ДА ТЕ НЯМА.СТИГА ТОЛКОВА ИНТРИГИ, УНИЖЕНИЯ НА УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ.ПОГЛЕДНИ СЕБЕ СИ И ТОГАВА ГОВОРИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ.

1111
1111
01.07.2014 9:26 9:26

ясно е, че инспекторатът по образованието е една напълно излишна институция- прибират се едни пари от вечни експерти за никаква работа. във финландия подобна институция не съществува, а финландското образование е винаги на първите места по качество. ако парите, хвърляни на вятъра за заплати в инспектората се пренасочат към училищата, може и да живне малко българското образование… в противен случай всеки родител май трябва да си спасява сам децата от нашата система.

Дядо Йоцо гледа
Дядо Йоцо гледа
01.07.2014 8:55 8:55

Казано по благо му – върви се Наске! Златева, прибирай си вересиите! Вземи си Наска Петкова, Диана Владимирова и другите кобри по училищата. Пък вземете да си направите едно частно училище – да видите що е работа. Да видите, как се работи количество работа с шеф като Златева и всички вас! Като ви стане шеф Мариелака – май ще си развалите дружеските отношения. Щото вие всички сте по един калъп – нагли, некъдърни, ама само кусури намирате, сочите с пръст и повишавате тон. Поработете заедно една с друга щото много се обичате, пък ако издържите една година без да се оскубете тогава мислете с други хора да работите. НЕ СЕ САМОЗАБРАВЯЙТЕ! НЕ СТЕ БЕЗГРЕШНИ!

Анонимен
Анонимен
01.07.2014 13:47 13:47

Да се направи цялостна ревизия в ПГМЕТ – Механото , далавери за милиони левове въртят зам. директорката Дорина Карадимова и директора Георги Славов.

финансов ревизор
финансов ревизор
01.07.2014 14:16 14:16

Обективна е необходимостта от пълна финансова ревизия на инспектората и всички училища в Хасковска област!!!Пълна!!!
Ало, Ванчев, мишок с мишока ти пиян, защо се криеш зад гърба сега на Златева!Ти си отговорен за всички назначения!!!Всички!!! И да те питам, какъв финансист си ти , доколкото си спомням си географ!!!
Да влиза сметната палата в инспектората и всички училища!Горещо го препоръчвам!Иначе оправия няма да има!!!

Граждани
Граждани
04.07.2014 7:54 7:54

В ХАСКОВО НЕТ трият коментарите под темите тенденциозно. Дори когато не съдържат обиди или нецензурни думи. Оставят такива коментари за едни статии и хора, а негативни мнения за други теми и хора трият. Хасково нет ЦЕНЗУРИРА коментарите под темите посвое усмотрение! Що за новинарски сайт е това?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Я вземи
Я вземи
03.07.2014 14:58 14:58

Я вземи си наври градивната промяна някъде! То промяна се прави с директори – било то на инспекторат или на училища, ако са готови да чуят идеи, различни от техните! Ако не приемат друго мнение освен своето, ако за всяко действие намират задължително недостатък и светец да им се предложи, те ще намерят в каква грешка да го уличат. И Златева и дружките и са точно такива – по един калъп. А други, които не са й дружки са прихванали този мениер от нейните подлоги. Уважаеми директори на училища – образование се прави не само с деца, но и с учители. Учителите не са второ качество хора! Учителите не са виновни, че не се раждат деца (освен от ромите)! Учителите не са финансисти или мениджъри. Не продават и не купуват образование. Това не е отдел продажби и деца и родители не са клиенти, на които да пробуташ обещания!!! Смисълът на образованието е да учиш някого, който желае да се учи! Вие като директори сте тези, които решат административните проблеми, така че да страдат най-малко хора в колектива. Не да заплашвате и да размахвате пръст – ми като няма деца ще си ходите. Ако ние си ходим – вие кого ще командвате. Ако няма учители кой ще ви храни вас!

Четящ
Четящ
02.07.2014 14:59 14:59

Похвална готовност за реформи от страна на коментиращи… От камбанарията на съдника май е доста по-лесно. Мащабната информираност трябва да е конкретна и да бъде поднесена така, както трябва и там, където трябва. Грубите обобщения обиждат незаслужено много хора и от тях полза няма. Омразата е безплодна. Така ли се привличат младите в една от най-хуманните професии – тази на педагога…Състоянието на образованието е такова, каквото е всичко в цялата държава. Има глад за актуални идеи и практики. Що се отнася до мишената…Изводите също могат да не са точни. Всички сме по един или друг начин мишена чрез децата си и затова ни боли. А правим ли в личен план достатъчно за градивната промяна.

Цензура
Цензура
02.07.2014 7:06 7:06

В конк*рента ВИ – Хасково НЕТ има цензура – изтриват всички писания против Панайотов- егати журналистите.

аааа
аааа
02.07.2014 7:04 7:04

Браво, Панайотов- от домакин на ФСГ – шеф на Инспектората.

ревизия
ревизия
01.07.2014 23:32 23:32

Уважаеми учители, по-горе поставих въпроса ребром!
Пълна финансова ревизия, първо , на инспектората, да видим, кой какъв е там и с какво образование и образователен ценз заема съответната длъжност!!!!!!!Ванчев, първо, вън от инспектората!Не отговаря на изискванията, да заема длъжността финансист на инспектората.След него, всички подобни екземпляри без изискващото се образование и ценз, вън от инспектората.
Най-напред обаче, да се назначи нов директор!Златева и Панайотов да бъдат отстранени от инспектората!Категорично!Има млади специалисти, които достойно ще заемат това отговорно място, млади , неопетнени специалисти, с нужната професионална култура и заряд за работа!Млади и почтени хора!
Уважаеми учители, изправете се на протест, всички, срещу Панайотов и Златева! Те са вредни за образованието вече в Хасковска област!

konflikt na interesi
konflikt na interesi
01.07.2014 21:44 21:44

sadat kato e re6il da vaystanovqva panaiotov da vzeme da proveri kak darjavnia slujitel predstavlqva anubis bulvest igodini nared trupa pari4ki za apartamenti i imoti ama i za da poddarja6 i liubovnica triabvat dvoino pove4e

сиси
сиси
01.07.2014 20:40 20:40

Г-жa Злaтевa е много по-кaдърнa и по-нaчетенa от въпросният господин

Съгражданка
Съгражданка
01.07.2014 16:02 16:02

Трагедията с образованието в Хасково е пълна. Картината е подобна в цялата страна. Причината е точно в съдебните неразбории и законите в тази държава. Стара истина е – щом някой остане по-дълго време на отговорнен пост, имащ власт, той преминава границата на приличието, на морални и материални задръжки. При някои това е изразено в по-силна форма, взависимост от качествата на личността. При нас повече от 20 години двамата се боричкат и си разменят този стол. Със сигурност има млади хорс с не по-лоши професионални и морални качества.
– Не е луд, който яде зелнила, а който му го дава.
– Рибата се вмирисва от главата.
– Каквато държавата, такова и образованието.

До Съдебните неразбории и ние
До Съдебните неразбории и ние
01.07.2014 15:26 15:26

Дали са от учители или не коментарите, това няма значение! МНОГО Е ЛЕСНО ДА СИ БЛАГ И ПРИЗОВАВАЩ ЗА МИР и ЛЮБОВ ОТ КАМБАНАРИЯТА НА СИГУРНОТО СИ РАБОТНО МЯСТО! След като будната общественост чете, хайде да я информираме за съществени неща:
1. Директорите на училищата в града, масово назначават ако има свободно място срещу рушвети и подкупи.
2. Директорите на училища в града се мазнят и подлизурстват на Златева, за да се задържат на поста си.
3. Директорите на училища в града все по-малко внимание обръщат на пряката си работа – държат се като самозабравили се медейни звезди, които лъжат колко чудесно е в училище и как се работи с децата!
4. Директорите в училищата не се занимават с важните проблеми – образованието им е последната грижа. Вместо това само навикват учителите, псуват ги и ги обиждат! Дебнат ги със своите помощници, наказват, констатират, забраняват и унижават! А права – никакви! Учителят е длъжен да мре на работното си място!
УЧИТЕЛЯТ В ГРАДА Е ЕДНА МИШЕНА ЗА ДИРЕКТОРИ, ПОМОЩНИК ДИРЕКТОРИ, ИНСПЕКТОРИ ОТ ИНСПЕКТОРАТА и ЗА РОДИТЕЛИ! ВСИЧКИ ТЕЗИ ИСКАТ ОТ НЕГО ДА Е ПЕРФЕКТЕН. НО ПОЗНАТЙТЕ – ОТ ГРЕШНИ ЗАПОВЕДИ НА ДИРЕКТОРИ, ОТ НЕЯСНИ ПРЕТЕТЕНЦИИ НА ВЛАСТ ИМАЩИ, ОТ НЕКЪДЪРНИ ПРЕПОРЪКИ НА ЕСПЕРТИ ОТ РИО, ОТ ЗАБЕЛЕЖКИ И ПРЕТЕНЦИИ НА РОДИТЕЛИ НЯМА ВРЕМЕ ДОРИ ДА СЕ ПОДГОТВИ УРОЦИТЕ! Уважаема общественост, заблудили сте се, че учителя преподава – той прави всичко друго, което му се нареди, а образованието между другото. Е това е системата, не само в Хасково, а и в България.

учители
учители
01.07.2014 8:48 8:48

Искаме си Ангелина Георгиева за директор на СОУ „Васил Левски“! Панайотов, спаси ни от Атанаска Петкова!

Гост
Гост
01.07.2014 8:47 8:47

Панайотов, връщай се, че Златева ще изпоназначи дружките си легитимно. Конк*рса за директори на училища, не трябва да мина през нея. Нещата са нагласени. После ще се чудими ние и ти как да работиш с тези некъдърнички, който си и вярват на всичкото отгоре!

ПРИЗИВ
ПРИЗИВ
01.07.2014 8:17 8:17

ПАНАЙОТОВ ВРЪЩАЙ СЕ ПО БЪРЗО. И обърни внимание на следните елементи:
1. Нанкова от Шандор Петьофи – това чудо жена не може да се нарече, пък вие за директор сте го оставили.
2. Цанко – слоупотребява със служебно положение и далавери – амао това го знаеш до сега беше при него.
3. Наска Петкова – да ходи да си строява чистатачките и парнаджиите другаде. Има такива кадри във всяка институция – не е необходимо да е училище!
4. Тонито Ченгелова – или я махай или и посторой още два етажа на училището, че да не са децата едно на върху друго в една стая.
И накрая вземи да обърнеш внимание на тези маймуни в инспектората, че и нас на маймуни обърнаха. Като не разбират от работата, поне да не ни се бъркат и да не ни спират да си вършим. Щото ако ги слушаме, хептен ще пропадне образованието в града.
Айде със здраве. Чакаме те!

Анонимен
Анонимен
30.06.2014 20:53 20:53

mihailova,nau4i se da pi6e6,za6oto idva konk*rsa,4e vtori pat proval e lo60..mnogo lo6o.

Запознат
Запознат
30.06.2014 20:41 20:41

А Златева прави ли нещо, освен да вилнее като баба яга?

Анонимен
Анонимен
30.06.2014 20:18 20:18

Панайотов е недостоен за началник на РИО. Началник, който нищо не прави, в училищата по негово време – пълно безхаберие.

Запознат
Запознат
30.06.2014 20:08 20:08

Златева, сега накъде?

МИНЕНА МИХАЙЛОВА
МИНЕНА МИХАЙЛОВА
30.06.2014 19:58 19:58

Златева лие кадърна или нейните подлоги Атанаска петкова или ТОНКА ЧЕНГЕЛОВА И ДВЕТЕ БРЪСНАРКИ КОИТО ДАВАТ РУШВЕТИ

кскс
кскс
30.06.2014 19:52 19:52

Най-наглият,подъл, корумпиран и долен човек се връща да доразсипе образованието в Хасково.Абе, женчо, на Златева на малкия пръст не можеш да стъпиш.Дори и любимата ти от Инспекторатане важи…

въпрос
въпрос
30.06.2014 19:30 19:30

Какво значи, че съда я възстановява 5 пъти? Може ли без конк*рс Златева да е началник на просветата?Що не се яви на конк*рс?

Анонимен
Анонимен
30.06.2014 17:30 17:30

да направи веднага ревизия на некадърниците ГЕОРГИ СЛАВОВ В МЕХАНОТО И ДОНКА СТАНЧЕВА В АВТОТО НАЗНАЧЕНИ СРЕЩУ РУШВЕТИ И ПОЛИТИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ !

u4itel
u4itel
30.06.2014 17:20 17:20

Съдът го върна , но министърката НЕ

гост
гост
30.06.2014 17:18 17:18

Панайотов е една мижитурка и цветарка.Обиколи всички партии.Подлизурко и мазник.

Кичка
Кичка
30.06.2014 20:59 20:59

Златева вилнее и прави нещо за разлика от Панайотов,

то пьк един сьд
то пьк един сьд
30.06.2014 21:21 21:21

И какьв пьк конк*рс е спечелил Панайотов,не го ли назначиха по политическа линия май още при „царското“ управление?И според така наречения сьд,трябва да е пожизнен началник?

Жалко
Жалко
01.07.2014 8:10 8:10

За жалост поразиите дето Златева сътвори няка как да се поправят! Училищата, които унищожи тази година, вече няма на какво да се надяват. Тя може и да си обере крушите и да иде пак в Математическа при Милева! Но учителите дето ще останат без работа няма кой да ги прибере! Нито пари за рушвети имат, нито са дебелокожи дз се мазнят на новоизлюпените й дружки директорки! СЪСИПАХТЕ И ОБРАЗОВАНИЕТО И УЧИТЕЛИТЕ В ГРАДА – доведохте ни до лудост, расипахте ни здравето с интриги, размахване на пръст и унищожаване на училища. ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА – ДА ЗНАЕТЕ!

Бай
Бай
01.07.2014 8:04 8:04

Бай, бай Златева! Обирай си крушите и си вземи и дружките некъдърни с тебе! А твоите велики експерти от инспектората сега на Панайотов ли пак ще мазнят. Те тези „експерти“ колко пъти обърнаха резбата – то не бяха теманета, не бяха мазнотии, не бяха почерки в кабинетат ти за добре дошла и регулярно с повод и без повод. Вземете сега да поразчистите и умните глави от РИО Хасково, че батакът им е пълен!!!!!!!!!!!!!!!!!

икик111
икик111
01.07.2014 7:31 7:31

Панайотов, колко пари занесе в министерството на корумпираните му служители след закриването на училищата около Караманци, затова си му любимец

Анонимен
Анонимен
30.06.2014 23:01 23:01

КАТЯ, учителите работят с Вашите деца! Няма как те да направят от някой с посредствени възможности велик ум! Бъдете достойни родители и тогава изисквайте!

ццц
ццц
30.06.2014 22:36 22:36

Показателно, каква е съдебната система!!! Колко дела печели Златева през годините и сега сагата започва да се повтаря и с панайотов. Ще си получи и той двойни заплати.

КАТЯ
КАТЯ
30.06.2014 22:27 22:27

Много достойни учители ни учат децата!!!!!!!!!Затова ХАСКОВО е на последно място по образование.Нема друг начин първо интригите на ЗЛАТЕВА, а после ако има време за уроци, ама часовете свършили.

Деяна
Деяна
30.06.2014 22:12 22:12

зам. директорката на ПГМЕТ- Механото , Дорина Карадимова е една от организаторките на гей парада в София. Ужас!!!!!!

haskovlia
haskovlia
30.06.2014 22:06 22:06

Панайотов и конк*рс. Той е идеалният мошеник.

кккиии
кккиии
30.06.2014 22:05 22:05

Абе ,Панайотов, ти гордост нямаш ли бе.. Седесар,комунист, царист, гербаджия, бастаджия- лизач безподобен…

Светла
Светла
30.06.2014 21:55 21:55

Панайотов толерираше лизбийката от Механото Дорина Карадимова , която бе снимана на гей парада в София в компанията на себе подобни изроди изродки .

предложение
предложение
30.06.2014 16:58 16:58

г-н Панайотов да не чака 14 дни, а веднага да се върне защото за тия 14 дни кой знае какви действия ще се предприемат в РИО.

Back to top button