Хасково

Приемат молби за помощи за отопление и първолаци

СоциалниПриемът за молби-декларации за целевите помощи за отопление и първолаци вече започна в дирекция „Социално подпомагане“-Хасково.

Кандидатите за отопление трябва да подадат заявленията си до 30 октомври. Социалните успокоиха, че в наредбата има промени, които са съобразени с увеличенията на пенсиите и няма да има орязани кандидати. Децата в приемни семейства и живеещи при роднини също вече ще кандидатства отделно. Отпада и изискването за представяне на фактурата за платен ток от предходния месец. Ще се сверява клиентския номер.

През август в големите села в общината ще заработят изнесени приемни на социалните.

Помощта за първолаци ще е 250 лв., като доходът на член от семейството не трябва да надвишава 350 лв. При сираците и децата с увреждания няма доходен критерий. Молбите се приемат до 30 септември, като семействата, чиито деца не посещават училище ще бъдат санкционирани и ще връщат парите, предупредиха от Социалното.

Днес са преведени всички помощи за инвалиди, уточниха от дирекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button