Хасково

Пак ще гласуват новите такси за детска градина в Хасково

ИлюстрацияНовите такси за детските градини в община Хасково, които бяха отменени от Хасковския административен съд ще бъдат внесени за повторно гласуване в общинския съвет на юлската сесия.

Вносител е кметът Георги Иванов. В мотивационната част на докладната се казва, че решението на хасковския съд е обжалвано от общинския съвет пред ВАС. С оглед на това, че не се знае, кога то ще бъде разгледано, а е необходимо дейността и таксите, касаещи детските градини да бъдат урегулирани в началото на учебната година, се внася и прегласуването на докладната.

В текста се казва, че решението на местния парламент, което урежда статута и заплащането на храната на децата на 5 и 6 г., посещаващи забавачка е действащо, не е атакувано, в сила е и няма необходимост от разглеждане.

Сега докладната съдържа подробна мотивационна част за дейността, разходите и посещаемостта на детските градини през годините. Мотивът за решението на Хасковския административен съд бе липсата на причините, които налагат новите такси, целите, очакваните финансови резултати, както и анализ за съответствие с правото на Европейския съюз.

Сега в докладната се предлага отново месечната такса за детските градини в Хасково да е 50 лв., от които 30 лв. постоянна част, която не се влияе от посещаемостта на детето и 20 лв. диференцирана част. Таксата по селата е 45 лв., от които 15 лв. постоянна част и 30 лв. диференцирана част.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dzakardo
Dzakardo
11.07.2014 23:49 23:49

Циганин

Анонимен
Анонимен
12.07.2014 14:28 14:28

подробна мотивационна част ама друг път – това е аматьорско изпълнение

кандидат майка
кандидат майка
13.07.2014 13:25 13:25

моля няколко млади майки да ми кажат колко лева ще ми струва на месец храненето на детето, тъй като смятам да го гледам в къщи. Колко стрева на месец храната от млечна кухня и има ли такава в Хасково.

баба
баба
14.07.2014 8:41 8:41

Незнам защо протестират майките за такисе,аз гледах внуче и много повече разходи отиват като е в къщи детето,закуска, обед, следобед,най малко 5 лв на ден,а 22 дни по 5 лева колко е млади госпожи,а тока,а заниманията?

Back to top button