Хасково

Търговците на скрап стягат протест заради новите правила в бранша, уволняват работници

ИлюстрацияТърговците на скрап стягат протест заради новите правила в сектора, които влизат в сила от понеделник. Това съобщиха за Haskovo.info Янко Велев и Иво Георгиев, собственици на едни от най-големите фирми за търговия с метали в региона.
 
Според новите промени в закона скрап вече ще могат да предават само фирми, а не физически лица. Отделно общините трябваше да изградят площадки за безвъзмездно събиране на метали.
 
„По този начин държавата иска да ни вземе бизнеса, в който сме инвестирали милиони. Ние няма да се предадем. Обжалвали сме пред Конституционния съд, който тези дни след близо 2-годишно чакане излезе с витиеватото решение, че събирането на скрап от общините не може да е безплатно. Но не казват нищо повече. Обжалвали сме и пред Европейската комисия“, заяви Велев. По неговите думи от утре МОСВ трябва да глоби всички български общини за това, че нямат изградени площадки.
 
„Сега ще настъпи срив, съкращения и поскъпване цената на металите. Половината от работата на Стомана Перник ще падне заради този закон, защото предприятието работи с метали от България. Ще извадим камионите си по пътищата и ще ги затворим“, закани се Янко Велев.
 
На същото мнение е и Георгиев, който има 20 работници и ще съкрати половината от тях заради новите правила. Той също е готов да се включи с техника в назряващия протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
потърпевш
потърпевш
13.07.2014 22:39 22:39

Какво ревете сами си го направихте това.Заради вас колко хора изреваха.На гърба на хората трупахте милиони.Взимате метали основно от циганите и макар да виждате че е крадено не ви интересува.Повечето от вас са за ЗАТВОРА

Back to top button