Хасково

Обучават специалисти за грижа за деца с увреждания

ИлюстрацияСпециалисти в общините Хасково и Димитровград ще преминат обучение за ранна интервенция при деца с увреждания.

Резултатите, които се очакват, са осъществяване на нови подходи за работа с бебета и деца до 7-годишна възраст, които са в риск от развитие на увреждане, подкрепа на семейството още на ниво родилен дом, прилагане на индивидуален подход в работата с деца с увреждания, които тепърва ще постъпват в училище.

С обучението е ангажирана фондация „Карин дом“, която  сключи договор с Министерството на труда и социалната политика. В него ще бъдат включени повече от 840 лекари, акушерки, детски медицински сестри, педагози от 48 общини в страната.

Експерти от „Карин“ дом ще разработят ръководство за предоставяне на услугата ранна интервенция. Целта на всички дейности е намаляване на риска от изоставянето на деца в социални заведения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стига вече привилегии за ромит
Стига вече привилегии за ромит
16.07.2014 15:26 15:26

Не ви ли омръзна с привилегиите за ромите? Спрете с програмите и помощите, за маалата. Спрете да харчите нашите пари! ГРЯХ НЯМАТЕ ЛИ от ХОРАТА ДЕТО ОПЪВАТ КАИША!!! Защо за българските деца няма детски! За една българска майка ще се погрижите ли както за ромката? На такава самотна майка българка ще помогнете ли да роди, да отглежда сама детето си, ще и осигурите ли жилище , помощи и месечни приходи както на ромите!? Ще я назначите ли от бюрото по туда на работа, ама такава, че да не я изгонят след 1-2 пъти когато дето й е с 39 градуса температура! Цели ромски махали страдат от астма и хроничен бронхит, а на едно българско дете в ТЕЛК комисията казва – „По-добре не се занимавайте, че ще чакате с години да се придвижат документите“ КАкво ни остава на майките, дори на здравите деца – да се съсипваме от работа и грижи и държавата да ни скубе от където дойде! ПОСЛЕ ИМАЛО ДЕМОГРАФСКИ СРИВ! ИМА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ! Да ви плюя на двуличието управленско!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не така!
Не така!
16.07.2014 22:03 22:03

До предишния коментар:
Вие прочетохте ли публикацията? Какви роми, какви пет лева, дето се вика! В публикацията става въпрос за обучение на специалисти за работа с деца с увреждания. Уврежданията се случват на всички, ако не знаете! Не правете от всяко нещо расистка пропаганда! Какви управленци ви се привидяха тук? Както се информирам от статията, обучението ще се извърши от много добри и безусловно утвърдени специалисти- „Карин дом“, Варна. Като не знаете нещо, питайте, преди да не коментирате!

Back to top button