Хасково

Общината и областната в спор за две сгради в центъра

СградиОбщина Хасково и областна администрация с години не могат да се разберат за ремонта на две сгради в центъра на областния град.

Това стана ясно на пресконференция на кмета Георги Иванов. Става дума за бивши магазини на ул. „Русе“ 25 и ул. „Преслав“ 15 до Книжния базар. Кметството иска да ремонтира опасните им фасади, от които падат мазилка и парчета от тухли. Имотите обаче са съсобственост на общината – 70% и областна администрация – 30%. Така кметството не може да предприеме никакви действия, за да не бъде санкционирано от държавата.

СградиИванов заяви, че общината иска в единия обект да направи магазин за сувенири за туристите, но при това положение това е невъзможно.

Градоначалникът обясни, че председателят на общинския съвет Иван Иванов е участвал в комисия в областна управа за двата имота, на която не било постигнато решение.

„Ще чакаме новата власт“, каза в заключение Георги Иванов.

От пресслужбата на областна администрация съобщиха за Haskovo.info, че губернаторът Кадир Исов е в отпуск и днес не може да коментира проблема.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button