Хасково

Хасковлийка спаси изхвърлени в река котенца, търси им осиновители

СпасениАлбена Канева от хасковската организация „Зоо доброволци“ търси осиновители за четири спасени от удавяне котенца.

СпасениМалките котета, едно от които било още непрогледнало, били изхвърлени край селска река. Канева ги прибрала и сега ги гледа в дома си. Котетата вече са на 40 дни, стабилизирани и се радват на живота. Хасковлийката обаче има други спасени от гибел животни и не може да полага грижи за всички тях.

Спасени„Неблагоразумието на хората ги кара да изхвърлят малки котета и кученца в найлонови пликове и кашони или директно ги изсипват в контейнери – тези живи душици. Невъзможността да помогнем на всички е свързана с това, че в организацията активни сме около 8 доброволци. Всичко го правим с наши средства, защото от общината не правят приют. Ние сме пълни с огромен брой животинки, превърнали сме се на човеци, обгрижващи животните, вместо да имаме нормален живот“, разказва Канева.

По думите на хасковската доброволка най-големият проблем е след като се спаси едно животно, то да бъде задомено. Тя е спасила и две кученца в много тежко състояние, нахапани от кърлежи. Едното вече е осиновено в Германия, но другото продължава да си търси дом.

Всеки, който желае да осинови някое от спасените животни може да се свърже с Албена Канева: 0883 548 524.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

18 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мирела
Мирела
04.08.2014 19:51 19:51

Браво на момчето! Дано намерят дом за котенцата! Но защо само на доброволците се разчита в този град? Хасковският кмет не прави приют за животни, защо ли да прави- животните не са избиратели!

Браво
Браво
06.08.2014 12:58 12:58

Една от големите ми мечти е да има повече хора като Албена. Браво, много се радвам, че наистина има хора като нея. Това ми връща вярата в човечеството.:)
Бих искала на кажа на двете госпожи с негативните коментари, че отношението ни към децата и животните показва колко е напреднало обществото ни. По мои наблюдения хората, които обичат и помагат на животни правят същото и за деца. А вие…?

Янчо Генов
Янчо Генов
05.08.2014 19:41 19:41

Слушайте Сиси и Фанка или незнам как се казвате там злоби такива дето ви е страх и истинските имената да си напишете даже !!! Големи сте боклуци !!! Ей така ви го казвам просто да си го знаете !!! Не , че вие не си го знаете и се криете да се покажете , ами да ви се напомня от време на време , че да не вземете да го забравите бре !!!!
А на Албена ще кажа само : Браво! само така и хич да не ти пука от глупави и злобни мнения от боклуци 🙂 Камъни се хвърлят по дърво което ражда !!!

zoo-dobrovolka :)
zoo-dobrovolka :)
05.08.2014 17:47 17:47

А вие осиновихте ли дете, спасихте ли дете като е по-важно ?!? Еййй ама такива с големи усти като вас ми се иска да си изкарам върху тях събрания яд от цялата държава и да им го стоваря в мръсните устички………… Все много знаем , много плюем и все сме недовални, пък и големия пръст на крака не помръдваме. Елате ни вижте какво правим по цял ден с пари от джоба си. Ако вие спасите толкова животи, колкото Албена, тогава може и да ви се позволи да коментирате !!!!!! И пет пари не правите, колкото човещината на майката на бившата миска, както се изказа празноглавата канджа по-горе. Знаеш ли пачавро, защо има толкова много бездомни не само в Хасково ? Защото такива като теб ежесекундно подминават проблема и само ходят да хапят по-лошо и от най-агресивното куче… Ходете си печете дебелите задници някъде и си чоплете семките на пейките и оставете на мира хора като Албена да спасяват.

Дивна
Дивна
05.08.2014 17:40 17:40

Браво на госпожата! Господ е навсякъде и вижда нуждите както на децата в беда ,така и на беззащитните животни. Всички ние трябва да сме горди, ако имаме такива приятели. Поклон! И продължаваяте все така…

Ferhad Ismail Benjamin Frankli
Ferhad Ismail Benjamin Frankli
05.08.2014 14:29 14:29

obi4am te lbena kanws

Ferhad Ismail Benjamin Frankli
Ferhad Ismail Benjamin Frankli
05.08.2014 14:25 14:25

Congratulations ! < 3

Корнелия
Корнелия
05.08.2014 14:04 14:04

Поздравления на тази жена. А ти Сиси си мери приказките.

Име
Име
05.08.2014 12:57 12:57

Поздравления и успех за дамата спасила животинките,това само показва,че освен хора някои все още са и „човеци“ И не забравяйте,че това какъв човек си или не си,лесно може да се познае по отношението ти към животните!

Chefi
Chefi
05.08.2014 12:35 12:35

Просташка държава,просташка и нация , точно заради такива празноглави като двете дами коментирали статията държавата ни е в това състояние , абе хора не трябва ли самите хора да променят отношението си и към хората и към животните за да се промени нещо,спрете винаги след всяка добрина да изказвате завистливите си долни коментари ,нима подкрепяте факта че кмета ни не е направил кучкарник за бездомните животни където така ,,агресивните “ кучета да се прибират ? Не знам за кучетата ,но честно да ви споделя предпочитам да влезна в общинска тоалетна от колкото в новите паркове за деца ,защото НЕ кучетата пушат и хвърлят изгасените цигарки и изчопления слънчоглед поддд пейката където дечицата ви играят,НЕ кучетата си изхвърлят отпадъците където им падне (чашки от кафета ,опаковки от цигари ,найлонови пликчета иии ПАМПЕРСИ ) и то точно до паркчето в което милите ви уродливи копеленца играят ,такива злобни коментиращи лелки в критическа възраст като вас които ги избива само на злоба са за кастрация и хвърляне в газова камера !

Alex
Alex
05.08.2014 12:30 12:30

Sisi , da golqma e rabotata. Albena e spasila jivot. Bi trqbwalo da i kajesh Bravo ili puk po-dobre ne si otwarqi ustata. Kato za teb ne sa vajni jivotnite zashto izobshto komentirash ????

Анонимен
Анонимен
05.08.2014 12:27 12:27

За това е въведена кастрацията , за да се контролира появата на безброй бездомни животни . Но тъй като повечето политици и кметове имат само една мисия – да крадат и да се облагодетелстват , няма построени приюти , където хората да могат да кастрират безплатно животните си . Трябва да има повече такива новини , в които обикновени хора се борят със злото и беззаконието в тази държава !

Benita
Benita
05.08.2014 12:19 12:19

Sisi, tolkova li si praznoglava ili se pravish na takava ? Ta to4no tova se akcentira v statiata che LIPSVA PRIUT V GOLIAM GRAD Kato Haskovo, kadeto PO ZAKON priut e nesto zadaljitelno, ZA DA da predpazva takiva kato vas VAZMUTITELKI…kakvi sarca eiii, ccc..Bih se zamislila dali niakoga bi podala raka dori i na dete ti…zasrami se, pozor za jenskia vid kato cialo..tezi dariava6ti liubov..dariavastitte jivot!!

Aлексaндрa
Aлексaндрa
05.08.2014 10:31 10:31

Aко не бяхте Вие животинките щяхa дa сa умрели. Брaво !!! 🙂 Ще им търся и aз осиновители.

Сиси
Сиси
05.08.2014 10:07 10:07

Може ли такива глупости да пишете, голяма работа направила, хората децата си оставят, за едни котета такова внимание, чак осиновители. Ако всички котки които се раждат се оставят живи, а и кучета, тя нашата страна ще се превърне в кучкарник, на село има толкова много котета, всички като гледам хвърлят малките им, че не искат да ги хранят хората, много се учудвам на такива „уж миротворци“ на някакви животни, наблегнете на други неща

fanka
fanka
05.08.2014 8:50 8:50

Не мога да разбера haskovo info защо толкова упорито се опитва да натрапва бивша Мис Хасково и нейната майка и тяхните дела . Ами добре помогнала на две котенца , но аз мислех ,че това е новинарски сайт .

баба Яга
баба Яга
04.08.2014 22:29 22:29

ако следващият кмет е зоолог може и приют да се построи, сега се набляга на СТРОИТЕЛСТВОТО, кой от каквото разбира /или по-точно от каквото има КЕЛЕПИР би казал Бай Ганьо /

Гост
Гост
07.08.2014 22:41 22:41

Каквото е отношението на човек към животните, такова е и отношението му към хората.
Вие, двете персони (Сиси и Фанка ) в еснафския си живот никога няма да направите нещо подобно като дамата от статията, но поне не осъждайте такива благородни постъпки.
И добре, че не всички хора са като вас.

Back to top button