Хасково

В Хасково събират пластмасови капачки за благотворителност

БлаготворителностИ Хасково се включи в националната инициатива „Капачки в действие“.

Пластмасовите капачки се предават за рециклиране и със сумата, получавана от всеки 1 тон, се закупуват електрически уреди за домове за деца в България.

БлаготворителностПърва капачки в Хасково започва да събира Жулиета Генева, която има магазин за кафе на пешеходния мост за зала „Дружба“. „Чух за идеята преди два месеца, хареса ми и започнах да предлагам на приятели и клиенти да оставят капачките си при мен. Вече съм събрала един кашон. Като се натрупа по-голямо количество ще ги предам в централния офис на „Капачки в действие“, който е в Пловдив. Правя го доброволно и безвъзмездно в полза на децата от домовете, на които вече се купуват перални и хладилници“, разказа за Haskovo.info Генева.

От 15 дни в Хасково вече има и втори пункт за събиране на капачки. Той е в магазин „Здрасти“ на Ренета Еленчева, който е на хасковската ул. „Шейново“.

„Научих от приятелки и се включих. При мен капачки предават хората от квартала, аз също събирам от кошове и от беседката, където сядат мои клиенти. Правя го от добро сърце и за децата“, казва Еленчева, която вече е напълнила с капачки няколко бутилки за минерална вода.

Хасковлийката Мариана Андреева, която е акредитиран консултант по кърмене към доброволческата организация за информация и подкрепа за кърмене „Ла Лече Лига България“ също е приела кампанията присърце и редовно предава пластмасови капачки в пунктовете.

Третият пункт за събиране на пластмасови капачки в региона е в Димитровград в танцовата зала на клуб по фолкаеробика „Плетеница“ на бул. „Христо Ботев“ 33.

От сайта на „Капачки в действие“ съобщават, че вече са събрани 2700 кг. пластмасови капачки, а хладилник с фризер и пералня са получили съответно ДДЛРГ „Щурче“ в град Средец и ДДМУИ „Слънчице“ в с. Горски Сеновец, община Стражица.

 Благотворителност  Благотворителност
 Благотворителност  Благотворителност

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ala bala
ala bala
07.08.2014 9:38 9:38

Един тон капачки струва 6000 лева, а те купили хладилник и пералня! Сссуупер!

ala bala
ala bala
07.08.2014 9:39 9:39

600 лева

grozmaistor
grozmaistor
08.08.2014 23:43 23:43

След няколко месеца се е разчуло и в Хюстън значи.

deska2811
deska2811
12.08.2014 21:36 21:36

доколкото знам до момента са събрани 2 тона капачки за закупеният хладилник и пералня

Back to top button