Хасково

Хасковлии на протест в подкрепа на бездомника Кирчо

ПротестПоловин дузина хасковлии се събраха на протест днес пред Хирургично отделение на МБАЛ „Хасково“ в подкрепа на бездомника Кирчо Кирков.

Протестиращите се организираха през фейсбук, а основен инициатор е 18-годишната ученичка в ПГТ „Александър Паскалев“ Лилия Кехайова. Тя обясни, че се е решила да протестира, защото е останала потресена от факта, че Кирчо е лежал на пейка в двора на болницата в безпомощно състояние дни наред без никой да му обърне внимание. Младежите са възмутени и от социалните, които с години не настаняват бездомника, който има сериозни проблеми с краката в специализирана институция, където да се грижат за него. „Това за мен е умиращото лице на България“, възмутена е от институциите ни Кехайова.

ПротестСред протестиращите е и музикантът Владимир Ризов. „Видях снимка на Кирчо във фейсбук и останах потресен. Това е човешко същество за което трябва да се полагат грижи и да му се обърне внимание“, заяви Ризов.

От събота Кирчо е приет в хасковската хирургия в много тежко общо състояние. Дежурният лекар обясни, че той е в кома, от която излиза в определени периоди. Организмът му е интоксикиран, като са засегнати много от вътрешните органи. Сега на пациента се вливат антибиотици и други медикаменти, но живота му е в опасност. Преди два месеца Кирков е бил насочен към Пловдив за ампутация на краката. От отделение уточниха, че заради тежкото му състояние за сега операция не се предвижда. „Човекът иска гледане. Надяваме се с антибиотиците да го стабилизираме“, допълниха медиците.

Както Haskovo.info писа хасковските социални чакаха заповед от Агенцията за социално подпомагане за настаняването на Кирчо в център за настаняване от семеен тип. Към края на миналата седмица такава още нямаше. Социалните уточниха, че бездомника не искал да бъде настаняван в център извън областта.

В същото време лекари алармираха за друг бездомник с психични отклонения, който от 3 г. живее в двора на болницата. На няколко места той е изкопал еднометрови дупки в земята и е стигнал до опасни ел. кабели.

 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

14 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vse taq
vse taq
10.08.2014 14:04 14:04

Kakvi sa tezi gluposti che Kircho neiskal da bude nastanen v centara? Ako vsichki socialni i lekari imaha malko mozuk shtqha da go nastanqt bez negovo saglasie no za negovo dobro i za negovoto zdrave…estestveno toi ne razsujdava trezvo zatova ne trqbva da se uvajavat mneniq zastrashavashti choveshki jivot..a kolkoto do nashite lekari v haskovo..socialni i t.n mislq che trqbva da se orientirat kum drugi profesii..zashtoto da si lekar trqbva da si vseotdaen,a ne da gledash da lapash samo golemite pari…Leshove gadni dolni..!!!!!

случаен
случаен
11.08.2014 13:50 13:50

Той наистина се нуждае от средства, а не като някои сираци -просяци, които искат пари за да живеят на чужд гръб.

сапунджиев
сапунджиев
11.08.2014 11:55 11:55

най вярното и точно е по горе написаното Всичко друго е чиста демагогия или както казват демократите популизъм

m
m
10.08.2014 23:44 23:44

На никой не му пука за бездомните и луди хора в тоя град . Човек излиза на разходка и може да се натъкни на поне 10 луди и бездомни и 80 циганина и турци от 100 човека , останалите 10 нормални човека се губят сред останалите . Всеки си живее в собствен свят и хич не му пука за останалите , само гледа как да си изкара прехраната и да оцелее още един ден в тоя шибан свят . И при това положение затрупани от куп други проблеми защо на някой трябва да му пука за един бездомник , като те станаха на всеки километър ? Не разбрахте ли , че всеки е сам за себе си , всеки би прецакал другия само да е на върха ?

кака
кака
10.08.2014 22:37 22:37

Народът ни трябва да се погрижи за всичко на изборите…..Тези стари муцуни видяхме, че само се сменят и само крадат….време е за тотална промяна…..100 депутати са много вече за бедна и обезлюдена България….и никой не ни е виновен“ Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я ДАВА“?!?!?!?!

gd
gd
10.08.2014 21:52 21:52

dano se pogrijat za nego

Анонимен
Анонимен
10.08.2014 21:41 21:41

ne e viarno no kat gledam tezi lekari kak se otnasiat s bezrazlichie …..

fsa
fsa
10.08.2014 21:25 21:25

nali kazaxa 4e 4oveka e po4inal? ili ne e vqrno

wwwww
wwwww
10.08.2014 18:45 18:45

Партия ГРОБ и другарят Близнаков да се погрижат.

бай дельчо суганя
бай дельчо суганя
10.08.2014 18:33 18:33

Аз бих попитал–А ти лили занесе ли нещо да хапне и пийне този кирчо или само се задоволи с написания плакат на гърдите си Защо не го обгрижи с нещо или се погнуси от вида му Демокрацията роди много демагози с отчаяно вперен поглед да станат известни на всяка цена

!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
10.08.2014 16:24 16:24

кмета г.иванов с неговото протеже началничката на отдел здравеопазване и социални грижи защо не се грижат и гледат този млад мъж изпаднал в безизходица.а по цял ден се занимават с някакви предварително нагласени предплатени конк*рси .нима не знаят за него,ами тогава вън от общината некадърници такива.само ПАРИ ВИ СЕ МОТАЯТ В ПРОСТИТЕ ГЛАВИ!!!!!!!!!!!!!!
ХОРА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕЗИ ОЛИГИФРЕНИ.
ДА СЕ РАЗГЛЕДА КОРУПЦИЯТА В ОБЩИНАТА КОЯТО СЕ ПРАКТИКУВА ОТ НАЧАЛНИЧКАТА НА ОТДЕЛ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СОЦИАЛНИ ГРИЖИ В ЛИЦЕТО НА Д.ВЪЛЧЕВА.

абв
абв
10.08.2014 16:14 16:14

другият човек е с психични отклонения но не е бездомник до преди година 2 изкарваше пари като помагаше чистеше дворове

prosto 4ovek-haskovlija!!!!!
prosto 4ovek-haskovlija!!!!!
10.08.2014 15:53 15:53

badete istinski hora i 4oveci haskovlii/balgari/?!!!!!kade e dobrotata i ima li ja izobshto ve4e??!!!!!kakav primer davame na na po-mladite,na decata,na nashite deca??!!!!!4oveshkijat givot,dobrotata i vnimanieto sa nai-vagnite neshta ot vsi4ko ostanalo?!!!!!vsi4ko e vremenno na toja svjat,zatova neka da badem po-dobri,4ove4ni i s pologitelna energija edin kam drug haskovlii/balgari/?!!!!!!!kolko mu e nugno po njakoga na edin 4ovek-blaga duma,vnimanie i dobrota v palnija i smisal?!!!!!

123
123
13.08.2014 21:22 21:22

бай дельчо суганя, ами ако не беше плаката на Лили щеше ли някой да се загрижи за човека, а и откъде знаеш че не помогнала, злобар!

Back to top button