Хасково

Най-възрастният жител на Хасковско навърши 105 г.

СтолетникНай-възрастният жител на областта хасковлията Атанас Стоянов навършва днес 105 г.

Бай Атанас – шапкаря отпразнува рождения си ден с дъщеря си Емилия и внучката си Диана, които го зарадваха с торта. Столетникът има две деца, трима внуци и трима правнуци. Разликата му с правнучката Елица е точно 100 г., а с най-малката Деница – 105 г.

СтолетникАтанас Стоянов е роден в Лозенград. Баща му загинал на фронта и майка му се установила в Хасково, където са живеели братята й. Малкият Атанас започнал да чиракува при вуйчо си като шапкар. По-късно завършил Търговската гимназия в Пловдив, откъдето има майсторско свидетелство. Съпругата му пък е завършила шивашки колеж в София. Малко след като се оженил, той отворил и шапкарска работилница в центъра на Хасково. Правил е шапки за Димитър Иванов-Лицо и за всички известни хасковлии. Станал заможен човек. След 1944 г. правели основно ученически барети и фуражки, а всички в Хасково и региона знаели шапкарницата на бай Атанас.

„И в старостта има сладост“, призна днес рожденика. Всяка сутрин закусва бисквити с нескафе, гледа телевизия без очила и никога не е пушил.

Трима от столетниците в областта са мъже, а 7 са жените над 100 г., съобщиха от Териториалното статистическо бюро.

 Столетник  Столетник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
12.08.2014 12:12 12:12

Бъди жив и здрав, бай Наско!

Back to top button