Хасково

Кирчо се подобрява, настаняват го в социално заведение

Кирчо КирковБездомникът Кирчо Кирков, който от събота е в хирургично отделение на МБАЛ „Хасково“ вече се подобрява, съобщиха за Haskovo.info лекарите там.

Раните му по краката заздравяват, има апетит и разговаря с медиците. „Искам в общинско жилище“, промълви днес Кирчо. От болницата заявиха, че е разговаряно със социалните и в понеделник той ще бъде изписан и взет от тях за настаняване.

Шефът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов заяви, че вече има поне четири варианта за настаняването на Кирчо. Той е подписал и молба, че иска да постъпи в социално заведение, където да се грижат за него – да му сменят редовно превръзките и да му дават необходимите лекарства. До сега той отказваше да бъде настаняван извън Хасково.

Два от вариантите са хосписите в Стамболово и Кърджали. Първият, въпреки че е пред закриване ще работи поне до Нова година. Причината е, че много от близките на настанените там са в чужбина и трябва да се върнат за да си ги приберат.

Другите две възможности са психодиспансерите в Кърджали и Раднево.

Манахилов гарантира, че този път Кирчо със сигурност ще бъде настанен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гарабалди
гарабалди
13.08.2014 21:13 21:13

че то гледам 70 процента от българите са за хосписи и психоклиники –-Стефанов къде ти е офиса ще дойда да ме запишеш и да си пазя реда за хоспис

uru
uru
13.08.2014 22:56 22:56

човека иска общинско жилище ,а глупаците от общината искат да се отърват от кирчо като го изгонят в друг град.ами кирчо трябва да дадеш подкуп на д.вълчева и кмета та да ти дадат жилище.по корумпиран град от хасково няма.дано по скоро управляващите си заминат от този свят защото управия и наяждане нямат!!!!!!!!!!

Back to top button