Регион

Джеймс Пардю при Диляна Никифорова и „Галаксико“ в Марян

БалетБившият американски посланик в България Джеймс Пардю и съпругата му Кати гостуват на балетната академия на примабалерината Диляна Никифорова в с. Марян.

В академията за поредна година са и димитровградският балет „Галаксико“. Този август хореографът Тихомир Митев заведе на летния лагер Златомир Колев, който днес празнува рожден ден и Джорджия-Рая Влахова.

БалетПосланик Пардю е основен благодетел на академията и е при младите таланти в Марян от 4 август, когато започна лагерът. Той ще продължи до 16 август и в него участват 52 танцьори, разделени в три групи. Освен с Никифорова децата се готвят с Марта Петрова, Дарина Бедева, Трифон Митев, Капка Роглева и Радул Роглев.

Лятната балетна академия традиционно ще завърши със спектакли на 14, 15 и 16 август съответно в с. Марян, Елена и Велико Търново.

Никифорова заяви за Haskovo.info, че е много доволна от нивото на децата в академията, сред които има и представители от балетните ни училища, както и от Италия. В спектаклите те ще се представят с изпълнения от „Жизел“, „Баядерка“, „Дон Кихот“ и „Лешникотрошачката“.

Тазгодишното издание на балетната академия Диляна Никифорова посвещава на 120-годишнината от рождението на своя дядо Никола – учител, първи летописец и историк на Марян, и на баща си, известният архитект проф. Иван Никифоров, който ще чества 80-годишнина в родното си село по време на балетния спектакъл там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hhh
hhh
15.08.2014 17:03 17:03

Tova li e balet Galaksiko???

Back to top button