Хасково

Търсят специалисти по очни, белодробни и психични заболявания за хасковския ТЕЛК

ТЕЛКЛекари със специалности очни болести, пневмология и фтизиатрия и психиатрия се търсят от хасковската болница за работа в ТЕЛК.

Медиците трябва да имат минимум 5-годишен стаж по специалността.

До тук се стигна след закриването на на специализираните експертни лекарски комисии по очни, белодробни и психични заболявания. Сега освидетелстването на лицата с тези заболявания се поема от съществуващите общи ТЕЛК с участието на съответни специалисти.

Здравното министерство задължава директорите на лечебните заведения с разкрити ТЕЛК да създадат ефективна организация за осигуряване участието на специалисти по очни, белодробни и психични заболявания, както и да установят реда за провеждане на заседанията на ТЕЛК и попълването на съответната документация.

От министерството се надяват, че тъй като реорганизацията на работата на медицинската експертиза се извършва в периода на редовните годишни отпуски на ТЕЛК (до края на август), това няма да затруднени и забави обслужването на пациентите.

Очакванията са, че тези специалисти трудно ще се намерят за Хасково, особено с психиатрия. В крайна сметка на работа може да постъпят и пенсионери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питане
питане
20.08.2014 9:56 9:56

а докога там ще работи д-р Панайотов той отдавна е в пенсионна възраст.нима в хасково няма ортопеди и хирурзи?

Back to top button