Хасково

„Тангра“ в дипломната работа на хасковска балерина

БалетХасковлийката Беатрис Каспарян направи дипломната си работа с 11 танцьори от балет „Тангра“.

Бети е бивша възпитаничка на хореографа Дорина Инджова и следва хореография за съвременен танцов театър във Варна. Тя завършва догодина, но вече е готова с дипломната си работа, която е с продължителност 13 мин. В края на миналата седмица танцовият спектакъл бе заснет на видео на сцената в Младежкия център.

Балет„Пресъздавам историята на две сестри – едната обича да учи и чете книжки, а другата да си играе с кукли. В спектакъла се разказва как куклите на Васи оживяват. Това са Ясмин, Пепеляшка и Мулан, съответно танците са арабски, бални и бойни“, разказа за своя проект Каспарян.

Сега спектакълът разучават и по-малките в „Тангра“, които може да го представят в концерта на балета за празника на Хасково на 7 септември от 20 часа на „Спартак“.

След завършването си Бети иска да се върне и да работи в Хасково. Амбицията й е да преподава в новия детски и танцов център „Аирелия“ и да помага на Дорина Инджова.

 Балет Балет 
 Балет  Балет
 Балет  Балет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
семеен приател
семеен приател
28.08.2014 15:52 15:52

Браво Бети! Гордеем се с теб! Продължавай с мечтите, те винаги са все по-близо когато работиш за постигането им!

sdfagsfg
sdfagsfg
10.09.2014 17:17 17:17

не трябва да се научиш да си танцуваш, Бети, преди да учиш деца

Back to top button