Хасково

Откриха центровете от семеен тип в Хасково, настаниха 24 деца

ОткриванеОфициално откриване на двата центъра за настаняване от семеен тип в Хасково направиха днес кметът Георги Иванов, председателят на общинския съвет Иван Иванов и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

Те са изградени в рамките на проект за 304 068 лв. и са за интегриране на деца и младежи с увреждания. Там вече са настанени 24 деца, толкова е и персоналът, ангажиран с предоставяне на социалните услуги в центровете.

От ротари клуб „Хасково“ пък обявиха, че даряват 15 компютъра на двата центъра.

Жечева поздрави общината и заяви, че за работата в центровете се изискват не само ръце, но и сърце.

Центровете за изградени в имоти общинска собственост на ул. „Единство“ и ул. „Съгласие“.

Списъкът на децата и младежите е предоставен от Държавната агенция за закрила на детето. Децата и младежите са изведени от следните специализирани институции: ДДУИ с. Петрово – община Стара Загора, с. Сладък кладенец – Стара Загора, с. Кермен – Сливен, с. Видраре – Правец, Луковит, ДМСГД Хасково, ДМСГД Кърджали.

Откриване   Откриване
 Откриване  Откриване
 Откриване  Откриване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button