Хасково

ХС златар работил на черно, 5000 глоба

Злато Златар от Хасково ще бъде санкциониран за нарушаване на няколко законови разпоредби, съобщиха от НАП – Хасково.

Внезапна проверка от инспектори на НАП, специализирани в оперативния контрол, е установила че ателието работи без да е декларирало патентна дейност. Собственикът е извършвал услуги за изделия от благородни метали без да се е регистрирал в  НАП, което е задължително и се облага с окончателен годишен данък, който за град Хасково е 2500 лева.

Нарушителят ще понесе от една страна имуществена санкция в размер на двойния дължим патент, а именно 5000 лева, а от друга страна ще трябва да заплати скрития налог с лихвите за времето, през което е работил нелегално. На трето място той ще бъде наказан и по наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти, според която ателието следва да има касов апарат, а такъв при проверката на НАП не е установен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button