Регион

Задържаха хиляди ментета на „Капитан Андреево“

Ментета9462 детски, дамски и мъжки дрехи, носещи знаци на  световноизвестни търговски марки, бяха разкрити при два поредни случая от митнически служители на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

МентетаПри първия случай стоката е била превозвана от камион с турска  регистрация, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. Поради съмнение за наличие на недекларирани стоки е извършена проверка на товара с рентгенова апаратура, при която са забелязани необичайни плътности. По тази причина е митническите служители извършват и физически оглед на товарното помещение. При проверката, сред декларираните 397 колета с различни стоки, са открити и общо 5962 текстилни изделия, по-голяма част от които дамски и мъжки якета с логото на „Calvin Klein“, спортни долнища и екипи „Adidas“, както и детски тениски и спортни комплекти с логото на „Disney“ и с изображение на популярния  анимационен герой Мики Маус.

МентетаПроверяващите откриват и 32 недекларирани  часовници с марка „Vegans“ и 25 кг. тютюн за наргиле с марката „Tanya“.

Стоките са иззети. На водача на камиона е съставен акт и по случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Свиленград“.

При втория случай са открити и задържани 3500 детски комплекти и блузи с лого на „Hello kitty“ и „Disney“. Стоката е била натоварена в Турция в камион с българска регистрация и е била предназначена за Германия.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button