Регион

Димитровградският театър с трупа след 20-годишно прекъсване

ТеатърС премиерата на „АктьориТЕ“ бе открито второто издание на фестивала за актьорско майсторство „Любимец 13“, съобщават от пресслужбата на община Димитровград.

Огромна изненада за публиката бе възстановяването на собствена актьорска трупа на театър „Апостол Карамитев“. След 20 г. димитровградския театър отново може да се похвали със собствен актьорски състав.

ТеатърКметът на Димитровград Иво Димов връчи пред препълнената зала на театъра „Награда за творческо развитие“ на актьорите от постановката на режисьора Тодор Боянов „АктьориТЕ“. Димитровградската публика аплодира актьорите Тони Минасян в ролята на Коте от „Бог да прости Дилямза“ на Славе Македонски, Фахрадин Фахрадинов в ролята на Рамадан от „Дервишово семе“ на Николай Хайтов и Марчела Христова, която е играла 11 сезона в димитровградския театър в ролята на Тя в монодрамата на Яна Добрева „Тишината на крокодилите“. Студентите Петър Петров от НАФТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в ролята на Анастаси от „Сън“ на Иван Радовев и Илия Рачков в ролята на Актьорът. Шестнадесетгодишният Димитър Чемширов дебютира на професионална сцена като Монаси от „Жена за Монаси“ на Славе Македонски. „АктьориТЕ“ е спектакъл от проекта „Актьорска работилница 2014“ по идея на режисьора Тодор Боянов. В него си дават среща шест поколения актьори: някои мечтаят да станат такива, други са направили първите си успешни крачки, трети вече са любимци на театралната публика. Участниците са различни по възраст и с различен професионален опит, но всички са обединени от таланта и любовта си към театъра.

Постановката е своеобразно пътешествие в храма на Мелпомена, чрез която публиката се запознава с многопластовия свят на актьора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
зрител
зрител
24.09.2014 19:25 19:25

Поздравявам кмета на Димитровград г-н Димов! Театъра е нужен на гражданите на прекрасния Димитровград и цялата община!
Бъди здрав г-н Димов! Културата на димитровградчани винаги е била на много високо ниво! Така се прави! Аплодисменти! Желая успех на театралната трупа, много успехи и много срещи с нас публиката!

Back to top button