Хасково

Езиковата с две чуждестранни попълнения, отличник изкара месец в Германия

ЕзиковаОт хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ представиха две нови чуждестранни попълнения.

Езикова18-годишната Кира Фелдт ще остане 1 г. като доброволец в Езиковата. Тя е от Берлин и е в Хасково по програмата „Култур вайт“, като финансирането идва от немското правителство. От гимназията припомниха, че приемат доброволци по тази програма от 5 г. В Германия било все по-популярно след завършването си младежите да не кандидатстват веднага в университет, а една година да изкарат като доброволци в чужбина. Така те трупат опит и показват социална ангажираност.

В Езиковата Кира ще подпомага учебния процес чрез съпътстваща дейност и проекти в присъствието на преподавател. Доброволката владее английски и френски, вече учи български, а до сега е била в САЩ, Чехия, Полша, Холандия, Франция.

ЕзиковаВероника Лалов е от САЩ и е с български корени. 22-годишната американка ще е асистент учител по английски език по програмата „Фулбрайт“. Тя е от Чикаго и вече е завършила университет със специалностите френски и психология.

Лалов обясни, че преди 2 г. е била в Париж, опознала Западна Европа, а сега иска да се запознае и с нашия регион. Интересува се от международните отношения.

12-класникът Васил Данев пък се завърна от едномесечен ориентировъчен семинар по дуално обучение в Германия. Хасковлията бе в Баден Вютенберг и университета на Мосбах. Младежът е изкарал интензивен курс по немски език и е посетил фирми, които работят с университета. Данев обясни, че в Германия студентите кандидатстват пред определени компании, които ако ги одобрят им поемат издръжката по време на следването и ги подготвят за работа след завършването. Васил вече кандидатства в Германия, като се е насочил към приложната информатика, която е трудна специалност, но добре заплатена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button