Хасково

Google засне Александровската гробница

ГробницаЕкип на Google засне днес уникалната Александровска гробница и построения в непосредствена близост Музей на тракийското изкуство, съобщават от Туристическия информационен център.

Google ще представи Александровската гробница в две свои платформи: Google Cultural Institute и Google Street View – Special Collects, редом с Белия дом, Двореца Версай, Метрополитън и много други световни забележителности.

Александровската гробница датира от IV в. пр. Хр. и е един от най-ярките паметници на тракийската култура. Открита през 2000 г. от археолога Георги Китов, тя е част от 100-те национални туристически обекта на България и кандидат за ЮНЕСКО.

Музеят на тракийското изкуство е построен с дарение от близо 3 млн. долара от Япония и е от най-представителните в България. Сред експонатите му е едно от трите най-стари златни съкровища в света, датирано отпреди 6500 г.

Гробница   Гробница

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button