Хасково

Два спортни клуба с финансова инжекция от общината, такситата ще возят с праг

СесияДва спортни клуба в Хасково да получат финансова инжекция от общината за общо 70 000 лв. гласуваха на сесия общинските съветници.

20 000 лв. ще са за хандбалния отбор, от който е получена молба за средства преди началото на първенството на 20 септември. Парите ще са за екипировка, транспорт и спортно-състезателна дейност за новото първенство.

Авансово 50 000 лв., предвидени за 2015 г. в бюджета на общината, получават от баскетболния „Хасково 2012“. И тук парите ще са за започването на първенството, а искането е заради затруднения на официалния спонсор на отбора.

Средствата за двата клуба ще са от „Резерв за непредвидени разходи“ от бюджета на общината.

Съветниците определиха минимални и максимални цени за таксиметровия превоз на пътници в Хасково. Минималният праг ще е 40 ст., а максималният – 1.30 лв. за 1 км пробег. Разрешителното за таксиметров превоз на пътници вече ще е с 3-годишен срок на валидност.

На днешната сесия бяха приети всички точки в дневния ред, а на заседанието не присъстваха съветниците от ДПС. От общинския съвет съобщиха, че трима от тях са заявили предварително, че ще са в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
iliqn
iliqn
26.09.2014 16:30 16:30

Трябваше на всички клубове да дадете.Там са по-многобройни,понеже това ми се струва предизборно раздаване на пари.Нима другите нямат нужда?

да
да
26.09.2014 19:13 19:13

Основателен въпрос. Разбира се, че и другите спортни клубове заслужават! Нали е ясно обаче, че в момента Община Хасково работи на пълни обороти за парламентарните избори, по-точно за избора на кметския син. Хвърлят се всички сили за това- да се утвърди монархията в Хасково.

ГОСТ
ГОСТ
26.09.2014 21:19 21:19

ДАЙТЕ НА НАСКА АНГЕЛОВА ОТ ОБЩЕЖИТИЯТА,ТЯ Е НАРОДНАТА САМОДЕЙКА НА ХАСКОВО.4АКА ДА ОБЛЕ4Е НАРОДНА НОСИЯ НА ИЗПРОВОДЯК.АХ КАКЪВ КУПОН ЩЕ ТИ СПРЕТНАТ АНГЕЛОВААААААА!?

Back to top button