Регион

Свиленград посрещна Герасим Дишлиев

ГероОбменът на човечност, това беше най-важното за мен и то ме водеше по пътя, сподели Герасим Дишлиев на финала на европейското си колотурне вчера в Свиленград, съобщават от пресслужбата на кметството.

Големият артист беше посрещнат тържествено от много свои съграждани, приятели и роднини. Той влезе в града по стария мост на река Марица, придружен от кмета Георги Манолов и колоездачи от местния клуб „Колорит“. Те го съпътстваха през целия последен етап на турнето от Хасково до Свиленград.

ГероГосподин Манолов и Свиленград, благодаря ви – каза още Герасим, без вас нямаше да мога да реализирам мечтата си. Той пожела на всички присъстващи да не се страхуват да имат големи мечти, за да не ги губят от поглед.

Хората на Свиленград трябва да знаят, че където и да са по света, има хора, които мислят за тях – подчерта в приветствието си кметът Георги Манолов. Той нарече Герасим наш културен посланик и гордост за Свиленград.

ГероСветовноизвестният майстор на пантомимата Герасим Дишлиев завърши пътешествието си през Европа, наречено „Мимолетни следи“ – едно артистично предизвикателство, обединяващо изкуството, екологията и спорта. Стартирайки от центъра на Париж на 1 септември, Герасим измина около 3000 километра през Франция, Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, където изигра авторския си спектакъл „Монолог с куфар“. През последните девет дни обиколката му продължи през различни градове в България – Видин, Монтана, София, Ботевград, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково и в родния Свиленград в навечерието на празника на града – 5 октомври.

Спектакълът „Монолог с куфар“ описва пътя му от Свиленград към Париж в гонене на голямата мечта – да бъде мим, да учи при най-добрия, маестро Марсо. Мечтата му вече е реалност – в Париж Герасим става най-добрия ученик и помощник в школата на великия мим Марсел Марсо и след това играе пред стотици хиляди зрители по сцените на четири континента. За пътешествието си от Париж до Свиленград и срещите си с хората по пътя към дома артистът прави документален филм.

На родна сцена като подарък за свиленградската публика Герасим Дишлиев подготвя сборния спектакъл „Пътища“ с участието на студенти по пантомима от НАТФИЗ. Той ще се играе на 9 октомври, четвъртък, от 18 часа в читалище „Просвета“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button