Хасково

464 полицаи охраняват изборите в Хасковско

Полиция, архивВсички структури на МВР работят при максимална мобилизация, съобщават от пресслужбата на полицията.

Вземат се необходимите мерки за охраната на обществения ред и осигуряването на пожарна безопасност. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 464 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Териториалното звено „Български документи за самоличност“ издава лични карти и удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок за упражняване на избирателните права на гражданите. Паспортните звена в областта днес работят от 8 до 18,30 часа, като молби за удостоверения ще бъдат приемани до 17 часа, а до 18 часа ще се издава готовият документ.

От началото на седмицата до 10 часа на днешния ден в областта са издадени 76 удостоверения на граждани, желаещи да упражнят правото си на глас. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 5 октомври 2014 г.

От полицията напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората и използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Органите на МВР се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button