Хасково

Съмнения за 799 бюлетини фантоми в Хасковско

ПротоколЗа 799 бюлетини фантоми на парламентарните избори в 29 МИР-Хасково сигнализираха членове на Районната избирателна комисия – Хасково.

ПротоколПо официалните данни от протокола на РИК, предаден на ЦИК, броят на бюлетините получени от СИК-овете в областта е 240 404. В същото време броят на неизползваните бюлетини и тези, които са унищожени, недействителни и сгрешени – всички извън урните е 117 262.

Тук простата сметка на изваждане на тези бюлетини от общия брой би следвало да покаже бюлетините в избирателните кутии – 123 142.

В протокола на РИК обаче е записано, че намерените в избирателните кутии бюлетини са 123 941, което е със 799 повече.

ПротоколПротоколът на РИК-Хасково с тези данни до ЦИК е подписан с особено мнение от зампредседателя на комисията Румен Гъбов.

„Трябва да е ясно, че ние използваме данните от протоколите на СИК-овете и ако има някакво разминаване, то се е получило там. Изчисленията се правят от нашия изчислителен център, но едва ли грешка може да дойде от тях“, коментира казуса пред Haskovo.info председателят на РИК – Хасково Димитър Велев. Той допълни, че не е забелязал протокола да е подписван с особено мнение, но се ангажира да направи проверка на данните.

Както Haskovo.info писа в 6-та секция в Свиленград бяха открити 17 бюлетини повече в урната. Случаят бе предаден за разглеждане в ЦИК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Минков
Иван Минков
07.10.2014 17:29 17:29

не може да направите ВЕРЕН анализ на сбор от ГРЕШНИ данни, разгледайте сканираните протоколи, в точка Б 12 комисии са вписали вместо брой получени бюлетини – брой … кочани, други две са вписали някакви числа, които не са кратни на 50. отделно други 21 комисии са намерили … нула или една, две, или три меизползвани бюлетини, т.е. едвам са им стигнали

на глас се смях като прочетох протокола на с.Боян Ботево, където в точка 5-А са вписали …“една образец“…
вместо правилното 5-А двеста четиридесет и една 5-Б една

Back to top button