Хасково

ГЕРБ: Преференциалният вот има нужда от корекции

ГЕРБ

Делян Добрев и Евгения Ангелова

Преференциалното гласуване има много проблеми и се нуждае от прецизиране. Около това мнение се обединиха на пресконференция от ГЕРБ-Хасково.

ГЕРБ

Таня Захариева

Деветата в листата на парламентарните избори Таня Захариева стана втора след като измести с преференция Евгения Ангелова. Вчера обаче Захариева подаде заявление в ЦИК, че се отказва от депутатското място и така в парламента от Хасковско влизат Делян Добрев и Ангелова.

Захариева обясни, че повече от 26 000 избиратели са гласували за ГЕРБ без преференция. По нейните думи това е показателно, че тяхната воля е подредбата на листата да остане в първоначалния вариант. „Всички 16 кандидати бяхме достойни. Ние сме екип и без него нямаше да се получи. Благодаря на близки, познати и непознати, които са гласували за мен съзнателно. Има процент, които са отбелязали номер 9 в преференцията механично“, не отрече Захариева.

ГЕРБВладимир Митрушев, който е трети в листата също заяви, че е трябвало преференцията да бъде по-добре обяснена на избирателите. Той посочи, че преференциалното гласуване трябва да бъде поправено, защото над 200 000 бюлетини в страната са невалидни заради този вот.

Делян Добрев благодари на избирателите, подкрепили ГЕРБ и заяви, че партията е събрала с 343 гласа повече в Хасковска област в сравнение с последните парламентарни избори 2013 г. Въпреки това от ГЕРБ изразиха и разочарование, че мандатите за тях не са както тогава 3, а два. Добрев посочи, че вина за това има системата, по която става разпределението и посочи региони в страната, където от ГЕРБ са много по-ощетени.

Добрев посочи, че от следващата седмица започват консултациите за сформиране на правителство. Той направи и прогноза, че следващото правителство ще е коалиционно, съставено най-вероятно от 3 партии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.10.2014 18:55 18:55

НА ТОВА МУ ВИКАТ ДА СИ ПЛЮЕШ НА СУРАТЯ!АМА ОТ ГЕРБАДЖИИ КАКВО ДРУГО ДА ОЧАКВАШ ОСВЕН ПРОСТОТИИ…

Анонимен
Анонимен
10.10.2014 20:26 20:26

Аз гласувах за Таня,не ме интересува другата маймуна,защото другият път Делянчо да дойде да ме хване за к*реца да гласувам са ГРОБ,МОШЕННИЦИ.Тая патка какво се кипри на снимката,ако има чест и доблест директно да си заминава,с какви очи се е изтапанила там?
С парите на баща си …нали.
ДЕБЕЛООЧИЕ.

Анонимен
Анонимен
11.10.2014 9:04 9:04

Това нагласяне ще излези като Ив.Петров и Фанчетооо,така намирисва.АпъкТанчето другия път ша ма хвани за КРАНЧЕТО да гласувам за тия мухльовци…

Анонимен
Анонимен
11.10.2014 9:08 9:08

Лелии,тая Евгения къва тъпа физиономия има…

a
a
11.10.2014 10:59 10:59

А някой с умна физиономия виждате ли на тези снимки?!Делянчо, така и не си показа дипломата за висше образование!Шмекер!Митрушев и той, черноконевче, е.ати и държавата сме!Пази боже сляпо да прогледа!

ИЦО
ИЦО
11.10.2014 15:09 15:09

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ БЕ ХОРА КАКВИ СУРАТИ СА СЕ ИЗТАПАНИЛИ НА СНИМКАТА.ОТ ГРОЗЕН ДО ПО ГРОЗНА.КОЙТО ГЛАСУВА ГЕРБ ДА ВИДИ НА СНИМКАТА КАКВИ УРОДИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ.ТОВА КАЧИЛИ БОЙКО ТИКВАТА ГИ Е ПРАВИЛ.

Бат Салиту въ...
Бат Салиту въ...
11.10.2014 17:40 17:40

Тва Дилянчу дъль ни гу духа въ,кат гу гледам с тее бърни кат на минетчийка сигур аъъ?

ПЕТКО
ПЕТКО
11.10.2014 22:06 22:06

ЕВГЕНИЯ Е СЪЩИЯ тъпунгер като майка си, която поне беше хубава.Но нали тате си е платил.След време ще уреди и сина си от любовницата.

Back to top button