Хасково

Мартина Вачкова представи „Ром Кихот“ в Хасково

ФилмАктрисата и тв водеща Мартина Вачкова бе днес в Хасково за да представи документалния филм „Ром Кихот“.

Той бе прожектиран на деца и младежи, предимно от ромския етнос, в кино салона на обединените ученически общежития.

Вачкова сподели, че филма показва добрия пример и разбива предразсъдъците за ромите. Режисьори на лентата са Нина Пехливанова и Петя Накова.

ФилмПо думите на Накова „Ром Кихот“ е урок по желание за живот – как да вземеш повече от живота и да дадеш повече от него. Една от героините е украинка омъжена за ром, която вече му е родила трето дете и имат щастлив брак.

Създателите на „Ром Кихот“ откриват своите персонажи в трудно достъпното за външни хора кюстендилско гето. Филмът разказва за четирима независими един от друг герои и събития в живота им, между които съществуват пародийни контрасти и неизбежни прилики.

Снимките на „Ром Кихот“ започват в началото на 2012 г. преминавайки през различни перипетии, но преди тях в основата на продукцията стои книгата на Петя Накова – „Проповедникът и черния кон“ – документален роман за пастор Емил Димитров.

Филм  Филм 
 Филм  Филм

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
манго
манго
29.10.2014 9:58 9:58

искам да съм циганин …….

Back to top button