Хасково

Гимназията по туризъм отпразнува 50-годишнината си с пищен концерт

КонцертХасковската Професионална гимназия по туризъм (ПГТ) „Александър Паскалев“ отпразнува тази вечер 50-годишен юбилей с тържествен концерт в читалище „Заря“.

Сред официалните гости на празника бяха областният управител Добри Беливанов, началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Иван Панайотов, представители на образователното министерство, общината, директори на училища. Салонът бе изпълнен с ученици и учители.

Всички бяха поздравени от директора на гимназията Пенка Георгиева, която получи почетни плакети от общината и РИО.

КонцертНа концерта прозвуча химнът на гимназията по музика и аранжимент на Ленко Драганов и в изпълнение на Валентин Ангелов от 12 клас. В програмата се представиха още мажоретната формация на „Александър Паскалев“, балет „Тангра“, ансамбъл „Южняци“, а аплодисменти заслужиха и тримата тенори от Уникалните гласове: Георги Петров, Веселин Въчев и Борис Луков.

От ПГТ отчетоха, че за 50 г. през гимназията са преминали почти 13 поколения.

Haskovo.info припомня, че цялата седмица премина под мотото на юбилея и Паскалевите дни. Във вторник в гимназията бе открит барелеф на Александър Паскалев и учебен ресторант за 100 000 лв.

Професионалната гимназия по туризъм носи името на първия български книгоиздател Александър Паскалев от 2008 г.

Както подобава концертът завърши с пищна торта и „На многая лета“.

 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button