Регион

В Симеоновград се преклониха пред мемориала на шестте загинали деца

ПоклонениеС поклонение пред мемориала на шестте загинали деца в катастрофата на Великден през 2011 г. бе отбелязан в Симеоновград Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 16 ноември.

В поклонението участваха народните представители от ГЕРБ Делян Добрев и Евгения Ангелова. Те бяха поканени от майките на деца загинали в катастрофи.

В града се проведе и церемония по награждаване на призьорите от националния конкурс за детска рисунка „Да спрем войната на пътя“. Повече от 200 деца от цялата страна изпратиха свои творби за участие в надпреварата, организирана от община Симеоновград.

Поклонение   Поклонение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентина
Валентина
16.11.2014 18:30 18:30

Дали им направи впечатление липсата на маркировка в града, която до голяма степен предполага „войната по пътищата“? Дали от общинската администрация са споделили проблемите, които имат по обезопасяването на мястото, където хората от квартал Йорданово преминават, за да достигнат до центъра на града, където са училищата, личните лекари, банкомати, магазини и т.н.? Дали знаят, че именно улицата, на която почетоха паметта на загиналите е една от най-опасните в града и по нея коли и тежкотоварни автомобили летят безпрепятствено, застрашавайки живота на пешеходците, които поради липса на поддържани тротоари често ходят и тикат бебешки колички направо по пътното платно? И за накрая, дали са наясно, че по Новия мост, всеки ден по пътното платно, защото тротоара не бил предвиден за пешеходци, вървят десетки хора от квартал Лагера, за да могат да си напълнят вода за елементарни нужди? Жалко е, че нелепата смърт на тези чисти деца се използва за евтина реклама, вместо за повод да се обезопаси участъка и да се постави поне една пешеходна пътека на това място.

С.Б.С.
С.Б.С.
17.11.2014 6:20 6:20

Според мен, нищо не им е направило впечатление…
Симеоновград е нещо като мой втори дом и няма нищо общо със това, което беше преди десет, петнадесет години. Градът запада с всеки изминал ден, все повече и повече. Хората стават все по-малко и не говоря само за етническо и класово разделение, а за това, че хората се озлобяват и стават доста садистично настроени. Относно катастрофата, едно от най-ужасните неща в живота ми, което ще помня винаги, с част от тези момчета, които загинаха, прекарах едно незабравимо детство. Жалко е, че чак когато стане такава голяма трагедия, НЯКОЙ се сеща, че трябва да погледне градоустройството и пътната инфраструктура. А относно пътя… Там не коментираме – отново пропада на места, изключително некачествено направен, както всяко нещо в България последните години – претупано, колкото да се каже, вижте, ние оправихме пътя, защото нашата политическа партия и нашето правителство мислят за вас хората, смешно е ! Пътят е само част от западащият се „град“. Всички други институции, важни за съхраняването на жителите, не функционират. Болницата се е превърнала в голям склад, паркчетата са пусти, мръсотията превзема града.пощенският клон е само един, а територията на Симеоновград е много голяма. Преобладаващото население са възрастни хора, които нямат възможност да получат пенсията си бързо и безпроблемно, а трябва да вървят 1,5 км., ако се намират в отдалечените части на града.
Думи нямам..щ че целта да ни затрият като общество и да нямаме собствено мнение, е основна, това е ясно, но поне да го правят малко по-нормално, без да съсипват живота на толкова много хора, защото така им харесва.
Като за финал, само ще отбележа, че не съм привърженик на нито една политическа партия !!!!!!

гост
гост
17.11.2014 10:14 10:14

А на такъв ден как може да сложите толкова усмихнати пачаври.
По повод третата снимка. Има я и вХасково нет. За жертавата по пътищата говорим с усмивки. Кметът на Симеоновград, председателята на ГЕРБ и Делян Добрев. Страхотно фото.

Още един гост
Още един гост
18.11.2014 21:57 21:57

„Гост“ – който и да си, тази инициатива е в памет на жертвите по пътищата, но е създадена за живите деца – за тяхното предпазване. Това е една прекрасна инициатива, която ангажира децата не само да покажат таланта си, но и чрез него да осмислят тази болезнена тема, а покрай тях – техните родители и близки. Така че на посочената от теб снимка лицата на тези хора изразяват по-скоро умиление от тези прекрасни рисунки, сътворени от детските ръчички. А ти, ако имаше поне елементарно възпитание, нямаше да употребяваш подобни изрази, най-малко пък и под подобна статия!…

Back to top button