Хасково

Хасковлии отбелязаха 200 г. от рождението на Лермонтов

Концерт200-годишнината от рождението на руския поет Михаил Юриевич Лермонтов бе отбелязана в Хасково.

КонцертПълният с публика салон на Младежкия център аплодира музикално-поетичната вечер, която бе открита с изпълнения на димитровградския Забавно-духов оркестър с диригент Доцо Вътков и певицата Ванина Костова.

Хасковските ценители на изящната словесност и творчеството на Лермонтов се насладиха на поетични рецитали, изпълнения на руски романси, слово и есе за руския гений.

В програмата се включиха и ученици от хасковските: ОУ „Паисий Хилендарски“, ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПМГ „Боян Петканчин“.

Честването на Лермонтов се организира от Сдружение „Славянски свят“, Национално движение „Русофили“, със сътрудничеството на „Россътрудничество“ в България, Руски културно-информационен център в София и община Хасково.

 Концерт Концерт 
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитър Николов-Природата
Димитър Николов-Природата
29.11.2014 13:30 13:30

Аз бях най-добрия.

VeraZvonareva
VeraZvonareva
29.11.2014 22:26 22:26

Трагедия .

Зрителка
Зрителка
30.11.2014 12:06 12:06

Защо трагедия, Вера? Децата се бяха потрудили и се представиха превъзходно. Адмирации и за организаторите и за участниците!

Back to top button