Хасково

9-класничката Славея вече написа 5 книги, издаде „Гора от вятър“

Книга9-класничката в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ Славея Захариева издаде първата си книга „Гора от вятър“.

КнигаВъпреки крехката си възраст момичето е готово и с още 4 книги, като всички представляват „Хрониките на Ордиана“ и също предстои да бъдат издадени. Хрониките са един далечен свят, докоснат от магия и вплетен в тайни.

Жанрът е епично фентъзи, а действието се развива на планетата Ордиана. Главните герои са Стивън и Ларабел, които владеят магията, правят вълшебства и са добри воини с меч.

КнигаСлавея сподели, че от малка много обича да чете книги. „Исках да открия онази книга, към която няма да има забележки и така на 11 г. започнах да пиша“, разказа 15-годишната авторка.

Момичето сподели още, че идеите й са провокирани от многото й сънища, които са изпъстрени с фентъзи истории и светове.
„Гора от вятър“ излезе от печат тези дни, очаква се премиерата й, а тези дни ще се продава и по книжарниците. Автор на корицата е съученичката на Славея в 9 Г клас – Анита Камбурова.

Преподавател на момичетата по български език и литература е Камелия Углешова, която заяви, че пише шестица за романа на Славея.

Захариева е амбицирана „Хрониките на Ордиана“ да включват над 7 книги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Васко
Васко
02.12.2014 16:38 16:38

Пише се „воини“

тгтъ
тгтъ
02.12.2014 21:14 21:14

Браво на момичето.

Back to top button