Хасково

Данъчни стават „студенти“ за 8-ми декември

ИлюстрацияДанъчни служители наблюдават ресторанти, хотели и увеселителни заведения заради наближаващия студентски празник, съобщават от НАП.

Задачата е да се гарантира, че приходите от куверти и туристически пакети ще бъдат декларирани от търговците. Тази седмица десетки инспектори на НАП следят офертите за 8-ми декември, предложени в интернет, а оборотите на вече селектирани заведения в област Хасково се следят дистанционно чрез връзката между касовите им апарати и единната електронна система на Агенцията. В дните около самия празник инспектори ще проверят на място дискотеки, ресторанти и хотели, в които се очаква да концентрирано студентско присъствие.

През тази година основният подход на проверяващите ще е т. нар. открито наблюдение – постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките. Ще има обаче и изненадващи проверки, в които данъчни ще извършват контролни покупки под прикритие.

От НАП напомнят, че за плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път. Сигнали за неиздаване на фискален бон се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГОСТ
ГОСТ
03.12.2014 13:13 13:13

Ангелова е най-голямата студентка.Общежитията печелят с нея.Но знаете ли какво-един голяяяяяяям и много дебеллллллллллллл.

buxu baxa
buxu baxa
06.12.2014 9:44 9:44

a svirki koga 6e po6nat da pravqt

Back to top button