Хасково

Стягат поне 5 автобуса от Хасковско за протест пред Народното събрание

Стойчо ДеликиревПоне 5 автобуса от Хасковска област ще заминат за националното шествие и протестен митинг на КНСБ пред Министерски съвет и Народното събрание на 11 декември, съобщи председателят на регионалния стачен комитет при КНСБ Стойчо Деликирев.

Мотото на протеста е „Не на пенсионна реформа, орязваща права на български граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата“.

Три от автобусите ще тръгнат на 11 декември в 6 часа от площад „Спартак“, по един от Димитровград и Харманли. Деликирев покани всички граждани, не само синдикални членове, които искат да се включат в протеста. Желаещите могат да се записват на място в КНСБ-Хасково или на тел: 038/66 54 20. Той подчерта, че транспорта е безплатен.

Протестът е заради неспазените обещания на политиците. Според синдиката вноската за пенсия трябва да се покачва във времето за да има пари за пенсиите, каквито сега няма. Пенсионната реформа трябва да се спазва от всички правителства, а не всяко да променя параметрите й в движение. От КНСБ настояват възрастта за пенсия да се увеличава не с 4 месеца годишно, а с 1 месец до 2020 г. Размерът на пенсията да е адекватен на получаваната заплата, а не работник, получавал 1000 лв., да взима 300 лв. пенсия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
has
has
05.12.2014 15:24 15:24

Г-н Деликирев, борете се заплатите да станат от 155лв ( на висшист започващ работа) до 270лв( на директор) както бе през т.н. социализъм, тогава и пенсионната възраст ще бъде същата а и пенсиите ще са от 30лв( в селското стопанство) до 150лв, без да броим надбавките на „активните борци“. Ех тогава ще бъде като в ония „рай“.

Back to top button