Хасково

Предупредиха общините в Хасковско за наводнения

ИлюстрацияВ Областна администрация Хасково е получена прогноза за опасни метеорологични явления от центъра за аерокосмическо наблюдение, съобщават от пресслужбата на администрацията.

Според изпратената прогноза, на територията на област Хасково се очаква да паднат валежи в количества до 40-60л./кв.м. като е обявен код „Оранжев“ за областите Хасково, Кърджали, Смолян и Ямбол.

При описаната по-горе ситуация и големият водосбор се очаква повишаване нивото на реките, както и на язовирите на територията на област Хасково, като е вероятно да се залеят големи площи в районите на общините Димитровград, Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград. Не е изключено да бъде залят и ГКПП „Капитан Андреево“.

Предвид на горното от Областна администрация Хасково са изпратени указания до общините за повишена готовност за въвеждане на плана за защита при бедствия в частта си „Наводнение“. Това означава да се създаде организация за наблюдение на водните нива на реките и язовирите на територията на област Хасково и да бъдат приведени в готовност всички структури на Единната спасителна система за своевременно изпълнение на общинските планове за защита на населението при бедствия, включително оповестяване и извършване на евакуация на застрашеното население.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.12.2014 20:21 20:21

Бедствието в СОУ „Васил Левски“ вече дойде.След като таксиджийката Милена Михайлова стана директор. Да им приседне дано на тези дето и прибраха парите и я направиха директор. Това зло, дето тормози хората до умиране. До там е докарала подчинените и служителите си, тая селянка! Пък колко пари за глупости харчи – разсипа бюджета на училището да се прави на стопанин! Това да не ти е частната фирма – от хляба на хората да пестиш, ма Милено-о-ооооооооо!

Колеги
Колеги
09.12.2014 20:29 20:29

На вас от соу Левски каза ли ви се, че до нова година най-много ще издържите и после всички ще заревете. Тя Миленчето поведение повече от месец два на може да пази. При нея бързо идва тропането с краче, обидите и двусмислените команди, препоръки, закани и прочие. Пък вие я приветствахте с добре дошла. Сега си сърбайте попарата. То от това зло как ще се отървете не се знай? Съболезнования.

Съвет
Съвет
09.12.2014 20:49 20:49

Милено-о-о, хващай си пътя доброволно, да не си тръгнеш с лошо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Как така
Как така
09.12.2014 21:04 21:04

Кой позволява такива своеволия в нашето образование. Как някаква селянка ще си плати и ще стане директор. Защо мълчите бе продажни експерти на РИО Хасково! Прибрахте парите пък сега гледате сеира. Унищожихте това училище – най-старото в града. Продажници такива.

Никой
Никой
09.12.2014 21:11 21:11

Тя госпожата ще прави училището ОУ. Ще се изживява като директор на ОУ и сигурно си мисли, че ще направи не седем ами осем паралелки първи клас. Пък Панайотов нека си дреме! Нали за жена му винаги ще има норматив. Милено, на Илианка за норматива ще работиш пък за норматив на другите не? ЩО ЗА ДВУЛИЧИЕ! За жената на шефа си ще клякаш – пък за другите си служители и учители – НЕ. Кого си дошла да плашиш? Какъв опит имаш ти в образованието? освен да обиждаш и да тропаш с крак, заради собствената си некадърност друго не можеш!

Анонимен
Анонимен
09.12.2014 21:21 21:21

Оставете я тая Милена М. Дайте да поговорим за правата на учителите. Тези дето са писани в кодекса на труда – но остават само на хартия. Защо в училищата масово се забраняват болнични. Кодексът ги разрешава. Как така ще ти иска директор обяснение, че си болен! Не стига че осигуровки си плащаме, ами и трябва по корем да се влачим на работното място. Тия счетоводни кадри защо не си оправят осигуровки и заплати, ами ние ще търпим и ще ходим с температура на работа, та те да не били в нарушение! Всеки да си гледа работа. Защо ще пускат отпуск вместо да вземат и отразят болничен лист. ТОВА Е ЗЛОУПОТРЕ*А с документи и власт! ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ. УЧИТЕЛИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ОТПУСК В УЧЕБНО ВРЕМЕ! Затова са заместващите учители – ако разни некадърни помощници не могат да си гледат работата – това е отделен въпрос. Значи ако поискаш отпуск – ще ти се каже не може! Но ако представиш болничен – ще ти се каже – пускай отпуск. И той отпускът току виж се стопил. Да не говорим колко допълнителна работа се прехвърля на учителите напоследък – защото великите експерти от РИО чакат на училищата, а в училищата директорите чакат не на администрацията ами на учителите! Нямат срам всички!

Ние
Ние
09.12.2014 21:35 21:35

М.М некомфорт – ти ли ще ни кажеш, че не работим! Ти какво точно работиш. Гониш хората от училище, издаваш предварителни присъди и се заричаш да направиш училището оу. По скоро на тебе не ти се работи. По-лесно било ОУ да управляваш. Ходи си управлявай такситата! Никой не те е молил директор да ставаш. Като искаш ОУ – да беше си избрала ОУ. Или ти за всички директорски постове кандидатства – където и да е – само дир. да си. Уф, болни селски амбиции. Спука ти се балона на голямото самочувствие. ВЕче си в локвата на собствената си некадърност. Училище не се управлява с рогата напред. На тебе ако не ти се работи – ти се ходи!

Back to top button