Хасково

И хасковските линейки в подкрепа на министър Москов

ПодкрепаЕкипите на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Хасково се включиха в националната инициатива в обозначаването на линейките със специални плакати.

Те са в знак на подкрепа на намеренията на здравния министър д-р Петър Москов да спре насилието над медиците от Спешна помощ.

ПодкрепаМосков предприема мерки за охрана на лекарите, които се отзовават на повикване в ромските махали. Заедно с медиците в рисковите места се обмисля да ходят и здравни ромски медиатори, както и полиция.

Началникът на ЦСМП-Хасково д-р Петя Радева съобщи за Haskovo.info, че въпреки, че тази година няма сериозни посегателства над екипите й, такива през годините не липсват. Тя припомни случаи, в които лекари и шофьори в линейките, както и тези в Спешно отделение са били бити и заплашвани от пострадали или техни близки.

От медицинските екипи към центъра пък признаха, че хората се изнервят най-вече от забавянето на линейките. Те обясниха, че една от причините за това е бавното препращане на сигнала от тел. 112 към Бърза помощ. Често това отнемало по 12 минути. Отделно трите хасковски линейки покриват общините Хасково, Минерални бани и Стамболово, а се извозват починали и от 11-те общини на областта. Налага се и транспортирането на пациенти до болници в Пловдив и София, което допълнително оголва Хасково откъм линейки.

„Хората трябва да знаят, че при нормални условия на работа можем да стигнем до всяка точка в Хасково до 3 минути„, категорични са от екипите на Бърза помощ.

 Подкрепа  Подкрепа

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Обезверена
Обезверена
11.12.2014 15:32 15:32

По принцип подкрепям протеста,но скоро ми се случи да посетя бърза помощ с бебе с температура 40.3 градуса и „лекарката“ ме попита,цитирам „Ама Вие защо сте я довели тук,какво очаквате да направя?“ Бихте ли ми обяснили,как се реагира в тази ситуация? За 1 месец бяхме при 4 различни лекари и всички казваха ,че детето е добре,а като се влоши тази в спешното ми вика „Ами да сте си лекували навреме детето не сега тука да го водите,аз какво да направя?“ Така че,ако лекарите са кадърни не смятам,че ще се стига до саморазправа,иначе абсолютно ги подкрепян и за вдигане на заплатите! Няма как един чиновник да взема повече от лекар,те затова са безхаберни повечето лекари…

Кенана
Кенана
11.12.2014 16:21 16:21

Ако м-р Москов реши наистина да извърши реформата в здравеопазването ще му сваля шапка,но след това той 4-5год.ще е в неизвестност.В нашето здравеопазване всичко е с главата надолу.Не може едно джипи да получава повече от н-к отделение.Затова и корупцията е огромна.Но темета е много голяма.Как и кой източва здравната каса и т.н.С две думи Москов стягай се и напред,ако си наред.

fifi
fifi
11.12.2014 21:55 21:55

dr.Kichykov plachi za boi az nesam pomka no mi se slychi da posetq spe6na pomo6t i poznaite koi e na smqna ,,,,,,,,,,,i me popita ti kvo pavi6 tyka kvo ti ima obisnihmo za bolkite koito imam v oblasta na korema………ni6to ti nqma pii hap4e i dotam bez pregled na sytrinta me prieha s apendesit za6toto ni6to mi nqma………posle pomite posqgali

Back to top button