Хасково

Областният управител се срещна с двама замминистри

ИлюстрацияОбластният управител Добри Беливанов се срещна със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов и заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов в Смолян, собщават от пресслужбата на областна администрация.

Там вчера се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район. На него присъстваха още представители на министерства, областните управители от областите от ЮЦР, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и др.

Представители на Агенцията за регионално развитие с бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия-Пловдив, запознаха присъстващите с изпълнението на интересен проект, касаещ мрежа за познание и опит в областта на зелената инфраструктура – GREENINFRANET. Това е проект с партньори от 11 региона от различни европейски страни. Борислав Тафраджийски от Обединение „Регионални анализи за 2014+“ изнесе окончателните резултати от актуализирания социално-икономически анализ за регионалното развитие в България за нуждите на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

На заседанието бяха взети решения и потвърдени приоритети за развитието на района, както следва: РСР на ЮЦР потвърждава, че отварянето на прехода с Гърция при Елидже по направлението Пловдив – Смолян – Рудозем – границата – Ксанти е приоритетен за икономическото и социално развитие на региона, както и изграждането на TEN-T връзка Пловдив – Рудозем. РСР на ЮЦР потвърждава, че пътят Стамболийски – Кричим – Девин – Стойките – Смолян е приоритетен за икономическото и социално развитие на региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
свирски
свирски
12.12.2014 22:19 22:19

Е и какво срещнаха се пиха кафе приказваха си също като в детското филмче приказки под шипковия храст-

Back to top button