Хасково

Коледно състезание насърчава децата в „Никола Вапцаров“

СъстезаниеВ навечерието на Коледа състезание по математика, български език и социални умения събра повече от 80 ученици от V, VІ и VІІ клас от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ в Хасково.

СъстезаниеКартинни ребуси, съчиняване на стихчета, логически задачи, демонстриране на сръчност и умения за работа в екип – с тези въпроси трябваше да се справят участниците, насърчавани и  аплодирани от родители и съученици. Журито пък бе от млади доброволци от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

Състезанието бе възможност за учениците да покажат наученото в групите за подкрепа на обучението по български език, математика и социални умения. Заниманията се провеждат три пъти седмично и целят предотвратяване отпадането от училище на деца заради неизвинени отсъствия или слабо владеене на български език. Работата на педагозите е насочена към преодоляване пропуски по български език и математика, обогатяване на речниковия запас, подобряване уменията за слушане, споделяне, поемане на отговорност, спазване на правила.

Надпреварата е част от инициативата „Работилница за знания“, изпълнявана от училището в партньорство с хасковското сдружение „Шанс и закрила“. Финансовата подкрепа идва от организацията Тръст за социална алтернатива със седалище София.

Състезание   Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button