Хасково

Иззеха 31 000 контрабандни цигари и тютюн

Полиция, архивОбщо 31 180 къса цигари и над 7 кг. тютюн без бандерол иззеха служители на ОДМВР-Хасково през почивните дни, съобщават от пресслужбата на полицията.

Цигари и тютюн без бандерол иззеха димитровградските полицаи при операция на Неделен автопазар в Димитровград вчера. В хода на проверката са проверени автомобили, лица и търговски обекти, откъдето са иззети общо 10 980 къса цигари без бандерол и 7,3 кг. нарязан тютюн.

Подобна операция са извършили и свиленградските им колеги съвместно със служители на Митнически пункт „Капитан Андреево“. Проверени са преминаващи 16 автомобила, в които открити и иззети 17 420 къса цигари без бандерол. Безакцизните цигари и тютюн са иззети с протоколи за доброволно предаване.

За случаите в РУП-Свиленград и РУП-Димитровград има образувани досъдебни производства или са съставени актове по ЗАДС.

Още 1680 къса цигари от различни марки са конфискувани от свиленградските полицаи. Те са открити в хранителен магазин на булевард „България“. Установено е, че са собственост на 38-годишната продавачка, която ги е предала доброволно. Предстои съставяне на АУАН по чл. 123 от ЗАДС и изпращане на ТМУ-Свиленград за издаване на наказателно постановление.

380 къса безакцизни цигари са иззети и от двор на къща на улица „Чавдар войвода“ в Харманли. Съставен е акт.

Последната реализация по линия на безакцизните цигари е проведена от икономическите полицаи в Хасково. Те са открили 720 къса в полиетиленова чанта при проверка на 39-годишен хасковлия пред блока на живеещия в квартал „Орфей“ и са му съставили акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button