Хасково

Спортното министерство финансира 6 проекта в Хасковска област

ИлюстрацияМинистерството на младежта и спорта ще финансира 6 проекта на спортни клубове в Хасковска област.

Средствата се осигуряват от програмата за 2015 г. „Спорт за децата в свободното време“, която е на обща стойност 1 038 880 лв.

Най-много пари – 8300 лв. получава харманлийският клуб по кану-каяк „Хеброс“, който от февруари до август ще организира безплатни занимания в зала и на гребната база „Дефилето“. Спортният клуб „Изида“ в Свиленград е планирал тренировки по йога в продължение на 6 месеца. За свободното време Димитровград предлага съветите на квалифицирани спортни специалисти по борба.

В областния център финансова подкрепа спечелиха клубовете по бадминтон, тенис и хандбал, за които са отделени общо 14 230 лв.

Основната цел на програмата е създаване на интерес на децата към физическа активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в занимания по различни видове спорт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button