Хасково

Вълна от домашно насилие по празниците

ОфисБум на пострадали от домашно насилие по Новогодишните празници отчитат от Фондация „ХиД Джендър перспективи“ в Хасково.
 
Веднага след почивните дни помощ от специалистите в офиса са потърсили близо 20 човека, като всеки трети от тях е мъж. От фондацията посочиха, че един от факторите, който отключва агресията, е алкохолът.
 
В Консултативния център в Димитровград помощ през изминалата година са потърсили 27 лица, от които 20 жени и 7 мъже. Тук има извършени 24 социално-психологически консултации, само психологически – 17, юридически – 28, трудово посредничество – 5, 9 са издадените заповеди за защита, а 7 са заповедите за незабавна защита.
 
237 са проведените консултации от Фондация „БЦДИ“ в Хасково с 11 мъже и 47 жени. Тези от „ХиД Джендър перспективи“ са 129 – 14 мъже и 58 жени.
 
Екипът на фондацията е подал проект за финансиране на дейността на Кризисния център за деца и лица, пострадали от домашно насилие или жертви на трафик, който се намира в бившата „Марбас“ болница в Димитровград. Очакванията са услугата да стартира през 2015 г.
 
Сега офисът на фондацията в Хасково е на нов адрес: ул. „Пирин“ 9.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button