Хасково

Общината тръгва на търг за двете спорни сгради с областна

Сгради, архивСпорът между община Хасково и областна администрация за двете сгради в центъра на областния град ще бъде решаван с публичен търг от съдия изпълнител.

Това става ясно от докладна на председателя на общинския съвет Иван Иванов, с която се иска местният парламент да упълномощи кмета Георги Иванов да участва в наддаването.

Сгради, архивHaskovo.info припомня, че кметството и областна с години не могат да се разберат за ремонта на бившите магазини на ул. „Русе“ 25 и ул. „Преслав“ 15 до Книжния базар. Кметството иска да ремонтира опасните им фасади, от които падат мазилка и парчета от тухли. Имотите обаче са съсобственост на общината и областна администрация. Така кметството не може да предприеме никакви действия, за да не бъде санкционирано от държавата.

В докладната се казва, че хасковският районен съд е решил спорните имоти да бъдат продадени на публичен търг от съдия изпълнител. Съсобствеността върху двете сгради е при квота – за кметството 7/12 идеални части, а за областна управа – 5/12 идеални части.

В резултат на съдебното решение областният управител е образувал изпълнително дело. По него частният съдия изпълнител е насрочил опис на недвижимия имот за 29 януари, на който ще се определи цена на сградите и ще бъде обявен публичен търг.

Земята под сградите е общинска. От кметството искат да наддават в търга за да спечелят цялата собственост върху двете сгради. В този случай ще бъде изплатена само частта на областния управител.

Областна администрация няма да участва в търга, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хахо
хахо
22.01.2015 13:13 13:13

С какви пари кмета ще наддава за имота? С милионите на сина си ли ?
Кой го е упълномощил? После да ги продаде на верасия, както врочем се случва с други терени ?
Изобщо трябва със Закон да се забрани продажбата на общиско имущество, защото няма да остане какво да продават следващите кметове !

Анонимен
Анонимен
23.01.2015 8:44 8:44

Ще ги купи с парите от нашите данъци,след това ще ги пусне на търг,той ще каже кой ще ги купи след като му приведат колкото каже в определенаот него сметка.Така че трайте го още този мошенник,така ще стане и с военните имоти…

Back to top button