Регион

Бунт на ромите в Харманли заради спрени помощи

ПротестСтотици жители на махалата в Харманли протестираха заради отказани социални помощи.

ПротестЗа да ги получат, те трябва да полагат 14 дни обществено полезен труд, но този месец от общината не им дали необходимите бележки за пред „Социално подпомагане“.

Общо 504 души от Харманли разчитат на социални помощи срещу полагане на обществено полезен труд. Този месец обаче от общината върнали писма до социалните, че 355 не са се явили, което означава, че няма да получат помощите си от 40-50 лв. за 2 месеца.

„Ние насочихме лицата от 10-ти, всичко е предоставено на общината, на 11-ти 355 писма бяха върнати като имаше едно придружително писмо, в което ни информираха, че 355 човека не са дошли“, заяви началникът на „Социално подпомагане“ – Харманли Наталия Дрехарова.

Протест„Отидохме там, казаха идвайте на 11-ти да работите, после казаха, че изгоряха помощите. Ми тея деца как да отидат после на училище, да са учени. Поне да ни найдат работа, ние сме млади“, ядосваха се протестиращи.

Други се жалваха, че децата им отиват на училище голи и боси, без закуска и тетрадки.

Всъщност и досега повечето социално слаби не са работили по 14 дни, каквото е изискването на закона.

От община Харманли се съгласиха да дадат втори шанс на ромите, а от „Социално подпомагане“ направиха компромис и им насрочиха нова дата за полагането на обществено полезен труд. Така те няма да изгубят помощите си. От кметството обаче заявиха, че повече компромис няма да правят и ще изискват всички да работят по 14 дни, както е според закона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЪЛГАРИЯ !!!!
БЪЛГАРИЯ !!!!
12.02.2015 17:03 17:03

Това племе е червеят в ябълката на нашата държава !! Милиони левове отиват за черните боклуци, докато нашите баби и дядовци умират от глад !!! ДО КОГА ?!

* * *
* * *
13.02.2015 0:44 0:44

Като нямат помощи, да се хванат на работа.

Анонимен
Анонимен
13.02.2015 9:45 9:45

Сапун,сапуун,мама ви да е*а мангали мръсни…Седи на тротоара на бул.Раковски до баничарницата мангала,сложил си шапката пред кръстосаните крака и проси парици.Ии говори по мобилен телефоон.
Както искате ме разбирайте но това е гавра с народа,тока,водата,данъците им плащаме,помощи получават и т.н.Затова пак казвам в екарисажа!

Анонимен
Анонимен
13.02.2015 9:47 9:47

Това ли са стотиците жители?Или са изпратили парламентьори,щото иначе малко ми се виждат де…?

Mr. Green
Mr. Green
13.02.2015 10:33 10:33

В преброяването сте като колегите си от TV7!

Back to top button