Хасково

Представят Лютица на изложбата „Българска археология 2014“

ИлюстрацияОткриващата се днес в столицата Национална археологическа изложба „Българска археология 2014“ представя най-важните  находки и богат илюстративен материал за направените  проучвания по трасетата на автомагистрала „Марица“, жп линията Пловдив-Свиленград и на други места.

Обектите са 53, сред тях е и средновековната крепост Лютица,  чиито изследвания са свързани с името на доц. д-р Бони Петрунова. Община Ивайловград, ще издаде каталог с  най-интересните артефакти, открити в Лютица – Мраморния град. Средствата за отпечатване на изданието на стойност 3000 лв. са осигурени от Министерството на културата.

Историческият музей на Ивайловград е сред съорганизаторите на националната изложба. В списъка на музеите, които са   предоставили предмети, постъпили в техните фондове от регионите на археологическите разкопки, са също Димитровград и Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button