Хасково

10 момичета хванати в престъпление в Хасково

Илюстрация10 момичета са регистрирани с противообществени прояви и престъпления през 2014 г. в Хасково, сочи отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, който ще бъде разгледан на предстоящата сесия на общинския съвет.

Общо регистрираните за престъпления деца са 47. От 8 до 13 г. – 20 деца, от които 3 момичета и от 14 до 17 г. – 27 деца, от които 7 момичета.

Кражбите, извършени от тях са 16, 4 – взломни, джебчийска, кражба от магазин, разбиване на автомати за кафе, кражба на мотопед и авточасти. Има още два грабежа, 4 случая на унищожаване и повреждане на имущество, 9 – телесни повреди и едно бягство от дома.

38% от проявените деца живеят в пълни семейства, 28% са с един родител, 11% живеят при близки или роднини и 23% живеят в институция.

Сред предприетите мерки са: предупреждения, участие в консултации, поставяне под възпитателен надзор на родителите и обществен възпитател, забрана да се срещат с определени лица, предупреждение за настаняване във Възпитателно училище-интернат с изпитателен срок до 6 месеца и едно настаняване във ВУИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button