Хасково

Хасковската полиция с отличен от замглавния секретар

ПресконференцияЗамглавният секретар на МВР Георги Костов даде висока оценка на Областната дирекция на МВР и директора Ангел Цанков за работата им през 2014 г.

Днес Костов прие годишния отчет на ОДМВР-Хасково и изрази задоволството си за свършеното през 2014-а. Той подчерта, че са впечатляващи данните за разкриваемостта, която е близо 46%, което е ръст с 11% в сравнение с предходната година. Замсекретарят посочи, че средната разкриваемост за страната е 40%, което откроява Хасково над останалите. По неговите думи този ръст за региона е първи от няколко години.

Отделно регистрираните престъпления в областта за пръв път са под 3000 или 2957. Това е спад с 5.3%, което по думите му е показател за доброто ниво на превантивната и охранителната дейност тук.

Костов отчете, че отличните резултати са постигнати в условията на силен миграционен натиск. През миналата година полицаите са задържали във вътрешността на областта над 260 незаконно проникнали имигранти. Опитите за проникване на територията на България пък са над 40 000.

Замсекретарят призна, че винаги има какво да се подобрява в работата, което е било и подложено на обширна дискусия. Той посочи, че сред приоритетите на полицията са борбата с битовата престъпност и ограничаване и противодействие на организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.02.2015 19:01 19:01

Стъкмистикааа…

Анонимен
Анонимен
19.02.2015 19:04 19:04

Ненкоов,Ненков внидя ли как се постига разкриваемост,видя ли?Ти какво само хар,хур и накрая един к*р…

Анонимен
Анонимен
20.02.2015 8:55 8:55

Групата по АУДИТТА от София замина ли си или още има за тарашене?

Back to top button