Хасково

Председателят на БЧК Христо Григоров похвали хасковската организация

БЧКВ сградата на БЧК в Хасково успешно работи информационен център за бежанци.

Той е създаден в рамките на проекта за Подобряване на условията на прием и интеграция на бежанци в България, финансиран от Върховния комисариат на бежанците към ООН. Дейността на новата  структура е насочена към бежанци, регистрирани на външен адрес, основно в Хасково, Харманли и Свиленград. Регистрираните в центъра лица получават социална и хуманитарна помощ,  включително посреднически услуги за осъществяване на контакти с лекари, здравни заведения, държавни институции.

БЧКНай-новата дейност на БЧК по подобряване  процеса на интеграция на потърсилите подслон у нас бе отчетена на днешното общо събрание на областната организация, на което присъстваха и представители на сирийската бежанска общност в Харманли.

4200 са членовете на БЧК, обединени в 106 дружества, отчете председателят на областния съвет д-р Венко Балабанов. Миналата година са подпомогнати 5486 души, от които 714 деца в неравностойно положение. Помощи са предоставени и на 31 социални заведения за деца и възрастни с общо 2350 обитатели. 1829 са преминали през курсовете по първа долекарска помощ.  За активната си работа хасковското дружество на водните спасители получи почетен плакет от националното ръководство на БЧК. Расте броят на доброволците на Младежкия червен кръст, организирани в 6 клуба.

БЧК не само помага на нуждаещите се, но връща вярата в доброто и в милосърдието, каза председателят на организацията Христо Григоров, който даде изключително висока оценка на работата на хасковската структура.

Кметовете на селата Странско и Крум благодариха за оказаната материална помощ на семействата, засегнати от наводненията.

 БЧК  БЧК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button