Хасково

Езиковата спечели младежка викторина за Асен Златаров

ВикторинаОтборът на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ спечели младежката викторина по случай 130 г. от рождението на проф. д-р Асен Златаров и 180 г. от рождението на Христо Златаров.

Състезанието се проведе в концертната зала на Младежкия център и в него участваха още отбори от училища, носещи името на Асен Златаров в Димитровград, Кърджали и Първомай.

ВикторинаГимназистите отговаряха на атрактивни въпроси, подреждаха мисли на своя патрон. В най-атрактивния четвърти кръг пък те пресъздадоха някои от известните химични опити на Златаров. Отборите бяха оценявани от компетентно жури.

Мотото на викторината бе „Какъв човек! Усмивка и сърце! Какво сърце, огромно и човечно!“.

Втори в класирането се наредиха младежите от Кърджали, следвани от връстниците си от Първомай и Димитровград.

Викторината се организира от община Хасково, Младежки център и Регионален исторически музей.

Викторина  Викторина 
 Викторина  Викторина
 Викторина  Викторина
 Викторина  Викторина
 Викторина  Викторина

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
20.02.2015 22:18 22:18

Що не дадете Наска Ангелова от ученически общежития да ръководи една викторина и да ви разкаже играта.Наска е народната самодейка на Хасково.Тя ще научи всички на песни и танци до зори.Дайте й микрофона на тая пенсия.Тя само за не го може да се хване.

Back to top button