Хасково

Дузина хасковски училища с розови фланелки срещу тормоза

РозовиДузина училища в Хасково се включиха в Деня на розовата фланелка.

РозовиДнес е международния ден за борба срещу тормоза.

Учениците носят розови фланелки и дрехи, разлепят послания срещу тормоза и пишат есета по темата.

Сред школата, които се включиха са:  ОУ „Любен Каравелов“ – с. Узунджово, ОУ „Христо Ботев“ – с. Динево, ОУ „Христо Ботев“ – с. Долно Големанци, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Любен Каравелов“, ПГТ „Александър Паскалев“, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ГПЧЕ „Асен Златаров“ от Хасково.

Петокласниците са водещи в отбелязването на деня в хасковското СОУ „Васил Левски“.

РозовиРозов стикер може да се получи и от гише „Информация“ на първия етаж на община Хасково.

„Денят на розовата фланелка“ е спонтанно събитие, възникнало по идея на две момчета, които подкрепят свой съученик – жертва на училищен тормоз. Това се случва в канадската провинция Нова Скотия през 2007 г. При откриването на учебната година през септември, един деветокласник е облечен в розова блуза (поло) . Това дава повод на група по-големи ученици да му се подиграват и тормозят, като дори го разплакват. На следващия ден, Дейвид Шепърд и Травис Прайс от същото училище, решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски, в подкрепа на тормозения техен съученик. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл, обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище.

През месец февруари, обичайно в последната сряда, младите хора обличат розови дрехи, в знак на съпричастност и с послание срещу тормоза.

 Розови Розови 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
всезнаеща
всезнаеща
25.02.2015 20:58 20:58

Когато искате да поднесете информация, стремите ли се тя да е изчерпателна??? Днес в „Климент“ деца и учители не само бяха с розови тениски, но и с различни и интересни знаци,значки,лентички…

гост
гост
25.02.2015 21:44 21:44

ДА ЗАПИТАМ,ЗАЩО НЯМА РОЗОВИ ФЛАНЕЛКИ ЗА ОБЕДИНЕНИ УЧЕНИЧЕСКИ ОБЩЕЖИТИЯ?АНГЕЛОВА Е ЗАБРАНИЛА,ТЯ ТОРМОЗИ ВСИЧКИ,НО И НЕЙНИЯ РЕД ИДВА.ГОСПОДА ОТ ИНСПЕКТОРАТА ИДЕТЕ И ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В ОБЩЕЖИТИЯТА.НАПРАВЕТЕ ОБСТОЙНА ПРОВЕРКА.ТАМ КАДРУВА НАСКА АНГЕЛОВА-НАЙ-НЕКАДЪРНАТА И НАЙ-ТЪПАТА.ТЯ ЗА НАЧАЛНИК НА ТОАЛЕТНА НЕ СТАВА.

Back to top button